YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Bir gram kaptırmadı

Matador Operasyonu için İspanya'ya giden DGM Savcısı Şalk, "Çetinkaya, çok kurnaz bir adam. Bu nedenle de hiç uyuşturucu elde edilemedi" dedi.

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk'ın Ürfi Çetinkaya ve 17 adamının yakalandığı Matador Operasyonu kapsamında İspanya'ya gittiği ortaya çıktı. Operasyonla ilgili açıklama yapan Şalk, İspanya'da kendisine "Bunları yakalayın bütün İspanya size minnettar olacaktır ve rahatlayacaktır" denildiğini belirtti.

Operasyonun ünlü uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk'e yönelik operasyondan daha büyük olduğunu söyleyen Şalk, operasyonda önce delillerin tespit edildiğini, daha sonra şahısların yakalandığını söyledi. Şalk, delillerin çok kuvvetli olduğunu ifade ederek, "Operasyon neticeye ulaştı, herkes memnun. Ancak, delilleri tam olarak mahkeme huzuruna getirmek için çalışıyoruz" dedi. Savcı Şalk, Çetinkaya'nın 'çok büyük' olarak adlandırdığı mal varlığına ihtiyati tedbir konulmasını isteyeceğini belirtti.

Ürfi'nin beyni çok kuvvetli

Ürfi Çetinkaya için "Beyni çok kuvvetli, şebekeyi oturduğu yerden idare ediyor" diyen Şalk, olayın ortaya çıkarılmasının ardından Hollandalılar'ın da, Türk makamlarından aldıkları bilgilerle operasyonun ülkelerindeki ayağını takip etmeye başladıklarını söyledi. Savcı Şalk, "Uyuşturucuyu Afganistan'dan mı yoksa İran'dan mı aldıkları belli değil. Türkiye'de de yapıyor olabilirler" dedi.

9 yılda 3 ton uyuşturucu

Savcı Şalk, "Çetinkaya'nın Marmara depreminin ardından, depremzedeler için evler yaptırdığının" hatırlatılması üzerine, "Önemli olan işlediği suçlardır" diye konuştu. 3 yıldır yanında çalışan Çinli Su Meng'i de bilgi almak için sorgulayacağını kaydeden Şalk, "Çetinkaya, çok kurnaz bir adam. Bu nedenle de hiç uyuşturucu elde edilemedi" dedi. Son 9 yılda Avrupa'ya 3 ton uyuşturucu gönderildiğini anlatan Savcı Şalk, bu miktarın önemine dikkat çekti.

TOMBALACILIKTAN 'BABA'LIĞA

Ürfi Çetinkaya ve adamlarının sorgulanmasına başlandı. İstanbul'dan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne dün getirilen Ürfi Çetinkaya, imam nikahlı eşi Hediye Sekman, kayınbiraderi Şahin Sekman, Cemal Nayır, Bülent Nayır, Çinli bakıcısı Su Meng, Ahmet Reha Yeşeren, Yavuz Battal, Mahmut Atalay, Cemal Cömert, Ayhan Taş, Ahmet Tural Sul, Aziz Kılıçlı, Ali İnal, Hatice Özcan doktor kontrolünden geçirildikten sonra Narkotik Şube Müdürlüğü`nde sorguya alındılar.

Ürfi Çetinkaya'nın uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama olaylarıyla ilgili sorgulandığı bildirildi. Çetinkaya'nın evinde el konulan bazı defter ve dokümanların incelendiği, para işlerinden sorumlu olduğu belirlenen Cemal Nayır'ın da bilgisine başvurulduğu kaydedildi.

Kamer Genç'le fotoğrafı olay olmuştu

Matador operasyonu ile yakalanan Ürfi Çetinkaya, siyaset ve bürokrasideki bağlantılarıyla tanınıyor. Çetinkaya, Terkos'taki şatosunda Kamer Genç'le birlikte fotoğraflarının yer alması üzerine gündeme gelmişti.

Ürfi Çetinkaya, Ömer Lütfi Topal gibi tombalacılık yaparak yeraltına dünyasına adım atmıştı. Yaptığı bağışlarla da gündeme gelen Çetinkaya Matador Operasyonu öncesinde Avrupa'ya 100 milyon dolarlık uyuşturucu sevkederken yakalandı.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri [email protected] adresine bildiriniz...