Milliyet'e dava açılacak
"Akgöneç'in konuşma metninde 'azınlık' kelimesi yok" diyen FP'li Bahri Zengin, Milliyet'e dava açacaklarını ifade etti.
Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bahri Zengin, Oya Akgönenç'in Cenevre'de yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma açılmasını "doğal" diye nitelendirdi. Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde dün basın toplantısı düzenleyen Zengin, hükümetin yargı yetkisini yerinde kullanması gerektiğini belirterek, "Doğru, kullanmıyorsa o yetkiler zamanla aşınır" dedi. Türkiye'de zaten binlerce insan hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Zengin, KHK'nin çıkması halinde Türkiye'nin yarısının "soruşturmalık" olabileceğini ifade etti.
'Azınlık kelimesi yok'
Akgönenç'in konuşma metninde "azınlık" diye bir kelimenin dahi geçmediğini vurgulayan Zengin, haberi çarpıtarak verdikleri gerekçesiyle Milliyet Gazetesi hakkında dava açacaklarını bildirdi. Türkiye'de inanç özgürlüğü olmadığına da dikkat çeken Zengin, "Türkiye'de gerçek anlamda düşüncelerini ifade edenler mahkum oluyor, iftira edenler ise taltif ediliyor. Türkiye'nin geri kalmışlığının temel nedeni budur" şeklinde konuştu.
İstifaya davet
KHK hakkındaki tartışmaları da değerlendiren Zengin, Başbakan Ecevit'in, Cumhurbaşkanı Sezer için "Kararnameyi imzalayacak" şeklindeki "emrivaki" tavrını sert bir dille eleştirerek, "Bu üslup bir Başbakan'a yakışmıyor. Bir Cumhurbaşkanı ile böylesine hukuku dışı bir meselede anlaşmazlığa düşen bir hükümetin yapması gereken iş derhal istifa etmektir" diye konuştu.
Hükümeti kendini Meclis yerine koymakla suçlayan Zengin, Sezer'i de KHK'yi imzalama konusunda aceleci davranmaması gerektiği konusunda uyardı.
|