YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Rakiplerin gazabı

Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, 'devlet korumacılığı ile büyümüş' olan birilerinin Anadolu'nun kalkınmasının istenmediği söyledi.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, "SPK almış olduğu son kararla gerçeklere aykırı olarak adeta yargısız infaz yapmış, grubumuza ve dolayısıyla ortaklarımıza zarar vermesi hedeflenmiştir. Bu karara dahil olan tüm ilgililer, yargı önünde hesap vereceklerdir" dedi.

Bayram şirketleri hakkındaki ihtiyati tedbir kararının Delotte&Touche denetim şirketinin ilk intibalarını belirtir yazılarına itibar edilerek alındığını belirterek, "Denetim raporları beklemeden SPK'nın aldığı bu karanı devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını söyledi.

Bayram, "SPK aleyhine açılan 44 davadan 44'ünü de kazandık. Birçok ülkeden, kendi ülkelerine yatırım yapma daveti alırken, kendi öz vatanımızda yatırımlar yapmak istememize rağmen tek kuruş kredi kullanmadan, hukuk dışı bir şekilde engelleniyoruz. Fabrika kurmak istiyoruz, yatırım teşvik belgesi alamıyoruz. Mevcut yatırımları modernize etmek istiyoruz, sermaye artış izni alamıyoruz. Devlet problemleri çözen, yol gösteren bir kurum olması gerekirken, devletin bir parçası olan SPK türlü türlü zorluklar çıkarıyor" diye konuştu.

Rekabet istenmiyor

Bugüne kadar SPK'dan istenen her türlü belge ve bilginin en kısa sürede gönderildiğini ifad eden Bayram, denetçi kuruluş DRT Denetim Revizyon ve Tastik YMM AŞ'nin kendileri hakkında SPK'nın telkinleri doğrultusunda hazırladıkları raporu bitirmeden, kanunlara ve temayüllere aykırı olarak SPK'ya gönderdiğini kaydetti.

Bayram, kendileri hakkında bu tür kararların çıkmasını, yatırımlarının engellenmesini ise şöyle yorumladı: "Devlet korumacılığı altında büyüyenler rakip istemiyorlar. Hele hele Anadolu'yu hiç istemiyorlar. Anadolu'ya yatırım istenmiyor. Güneydoğu'ya yatırım yapmak istiyoruz, engelleniyoruz. Eşit şartlarda rekabet istenmiyor. Birilerine bedelsiz arazı tahsis ediliyor, sen yatırım belgesi bile alamıyorsun."




Kağıda basmak için tıklayın.

Mengütürk'ün seçim operasyonu
MHP'nin SPK raporu
MHP kurmaylarının Bahçeli'ye sunduğu raporda, ANAP'a yakınlığı ile bilinen SPK Başkanı Muhsin Mengütürk'ün, bazı firmaların sermaye artımında usulsüzlük yaptığı iddia edildi.
SPK'nın tutumu haksız ve yanlış
MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun önceki gün Kombassan Holding'in sahip olduğu tüm gayrimenkuller ile iştirak hisselerine ihtiyati tedbir koyma kararının ölçülü olmadığını, bilakis haksız ve yanlış bir karar olduğunu belirtti.
Bayramoğlu, Kombassan Holding'in eğer mevzuat eksikliği varsa bunların ancak yapıcı bir diyalog ile giderilebileceğini, ancak SPK'nın Kombassan meselesinde yıkıcı ve hasmane bir tavır içinde olduğunu söyledi.
Bayramoğlu, yazılı açıklamasında şöyle konuştu: "Türkiye'de bankaların içini boşaltarak Hazine'ye 8-10 milyar dolar borç takanların elini kolunu sallayarak gezdikleri bir ortamda, son 10 yıl içinde 70 kadar sanayi tesisini ülkemize kazandıran, 30 bin kişiye istihdam sağlayan, ihracat yapan, vergi rekortmeni olan, doğal afetlerde halkımızın yatırımına ilk koşan Kombassan Holding'e yapılan muamele vicdanları yaralayacak niteliktedir."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...