SCALA CENNET VAADETTİ!
İtalyan hoca "Camianın desteğiyle Beşiktaş'ı başarıya götüreceğiz" dedi
Katıldığı bir panelde öğrencilerin sorularını cevaplayan Scala, başarıyı "Takım-yönetim-taraftar" üçgeni arasındaki iletişimin iyi olmasına bağladı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Nevio Scala, "Ümit ediyorum ki, camiayla birlikte Beşiktaş'ı cennete götüreceğiz" dedi. İtalyan hoca, Kabataş Erkek Lisesi'nde düzenlenen panelde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Scala, "Futbol için 15 yaşımda ailemi bıraktım. 32 yaşında doğduğum yere döndüm. Döndüğümde futbolu düşünmüyordum. Çiftçilik yapmak için bir yer almıştım. Daha sonra bir arkadaşım bana genç takımda görev alıp alamayacağımı sordu, bu şekilde teknik adamlığa başladım" diye konuştu.
4 aydır İstanbul'da olduğunu kaydeden Scala, "Bu süre zarfında çok güzel deneyimler yaşadığımı anladım. Başarı için insanların beni teşvik ettiğini görüyorum. Ümit ediyorum ki, camiayla birlikte Beşiktaş'ı cennete götüreceğiz" diye konuştu.
İtalyan hoca, "Antrenörlükten vazgeçip, çiftçiliğe tekrar dönmek istediğiniz anlar oldu mu" şeklindeki bir soruyu "Kesinlikle oldu. Antrenörlük yüzünden ailemi bırakmak zorunda kaldım. Bazı şeyler iyi gitmediğinde çiftçiliği tekrar düşündüm. Uzun süre antrenör olarak kalmayacağım. Bu meslek bana büyük coşku yaşattığı sürece çalışırım" dedi.
Futbolcular evlatlarım
Scala, Beşiktaşlı futbolcularla olan ilişkileri konusundaki bir soru üzerine "Bütün futbolcular benim evlatlarım. Ben onlar için iyi bir baba olmak istiyorum. İyi baba, evlatları arasında ayrım yapmaz. Ancak bazen bazılarına hatalarından dolayı kızıyorum. Buna rağmen hepsi olağanüstü gençler. Kadroya girmeyenlere daha fazla özen gösteriyorum. Bu futbolcular daha fazla ilgi istiyorlar" diye cevap verdi. Scala, bir öğrencinin savunmadaki hatalar konusundaki sorusuna ise "Bu yerde problemliyiz. Futbolcularıma da bunu anlatıyorum. Ancak bunlar küçük hatalar. Ayrıca son dönemde yediğimiz gollerde Karhan ve Halilagiç gibi uzun boylu futbolculardan yoksunduk. Futbolcularımın boy ortalamasını yükseltmek için çalışıyoruz. Bunun yanında konsantrasyon eksikliği de oluyor." dedi.
Başarı 3 şeye bağlı
Scala, başarı için 3 önemli faktörün olması gerektiğini söyledi. Takımın üçgenden oluştuğunu belirten İtalyan çalıştırıcı "Bir tarafında futbolcular ve teknik adamlar, bir tarafında yönetim, bir tarafında da taraftar vardır. Bu üçgende iletişim iyiyse, işler de iyi gider" diye konuştu.
|