|
|
 |
Edebiyat ve sinema...
Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi, dokuz günlük bir sanat şölenine hazırlanıyor. Yazarlar ve edebiyat kökenli sinemacıların katılacağı festivalde sanatseverleri heyecanlı anlar bekliyor.
RIFAT Ilgaz Kültür Merkezi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD)'un birlikte düzenledikleri "Edebiyat ve Sinema " festivali 20 Mayıs'ta başlayacak. Bu yıl ilki düzenlenecek festivalde Türk sinemasında edebiyat uyarlaması filmlerin gösterimi dışında, yönetmenlerle ve oyuncularla söyleşiler, müzik dinletileri, şiir akşamları, imza günleri yer alacak. 9 gün sürecek festivalin açılışı Yusuf Kurçenli'nin Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarladığı Karartma Geceleri'yle yapılacak. Bunların dışında festivalde "Yolcu", "Böcek", "Fikrimin İnce Gülü", "Bedrana", "İpekçe", "Zıkımın Kökü", "Bekçi", "Asiye Nasıl Kurtulur?" adlı filmler yer alacak.
Bunların dışında festival boyunca her gün yazarlar, söyleşiler ve imza günleriyle Mavi Ada Kitabevi'nde saat 16.00'da okurlarıyla buluşacak. 8-11 Haziran tarihleri arasında ise Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde nükleer enerjiye karşı altarnatif müzik festivali gerçekleşecek. Türkiye'nin en ünlü müzik gruplarının ve sanatçılarının katılacağı festivalden elde edilen gelirle eylül ayında Akkuyu'da benzer bir etkinlik finanse edilecek. (Tel:0212-672 15 65)
|
 |
|