Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin konsey seçimleri sırasında TOBB Başkanlığına aday Mehmet Yıldırım ile Fuat Miras'ı destekleyen delegeler arasında küfürlü itiş-kakışlar çıktı.
ANKARA-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 55. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde konsey seçimleri yapıldı. Konsey seçimleri sırasında TOBB Başkanlığına aday Mehmet Yıldırım ile Fuat Miras'ı destekleyen delegeler arasında küfürlü itiş-kakışlı kavgalar çıktı. Kavgalar sırasında Başkan Miras kabadayılıkla suçlandı.
Polis önlem aldı
Bu arada 100-150 civarında polisten oluşan güvenlik kuvvetinin salona gelerek sandıkların önünde kordon oluşturdukları gözlendi. Bu olaylardan sonra Miras ve Yıldırım taraftarları arasında bir süre daha küfürlü tartışmalar sürdü. Olaylar nedeniyle seçimin yapıldığı MEB Şura Salonu'nun giriş ve çıkışında emniyet güçleri güvenlik önlemlerini artırdılar. Delege ve görevliler listelerdeki isimlere bakılarak salona alındı.
Konsey üyeleri seçildi
TOBB konsey seçiminde ticaret ve sanayi odalarından 323, ticaret borsalarından 359, ticaret odalarından 212, sanayi odalarından 77 ve deniz ticaret odalarından 27 delege olmak üzere toplam 998 delege 133 konsey üyesinin seçmek için oy kullandı. Seçimlerde diğer oda ve borsa konseyleri için birer liste çıkarken sadece ticaret odası konseyi için Yıldırım ve Miras farklı listeler oluşturdular. lHuriye ÜLGER
KÜFÜRLÜ SÖZ DÜELLOSU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 5 konseyi için yapılan seçimlerde tartışmalar öncelikle salona yerleştirilen seçim sandıkları önünde kısa sürede yığılma ve izdiham yaşanmasından kaynaklandı. Başkan adaylarından Fuat Miras ile Mehmet Yıldırım taraftarlarının karşılıklı söz düellosu kısa sürede tartışmalar alevlendi. Bu arada, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün "Bu tavrınız, hem işadamlarına hem de Türk özel sektörüne yakışmıyor" demesi, üzerine Mehmet Yıldırım, "Hem tartışma başlatıyorsun, hem konuşuyorsun" dedi. Bu arada Deniz Ticaret Odaları Konseyi üyesi Cengiz Kaptanoğlu'nun zaman
zaman Yıldırım'ın yanına gelerek, sakinleştirmek için yanaklarından öptüğü görüldü. Bu sırada salonuna gelen Odalar Birliği Başkanı Fuat Miras'a delegelerden birinin sataşması üzerine Miras'ın, "Kabadayılık yapma" dediği duyuldu. Bu söz üzerine atmosfer yeniden elektriklenirken, İTO Başkanı Yıldırım'ın oturduğu yerden, "Kim kabadayı çıksın ortaya" dediği görüldü. Bu arada Yıldırım'a bir delegenin, "Burası kahvehane değil" diye yanıt vermesi üzerine, Yıldırım'ı destekleyen delegelerin hep beraber ayağa kalkarak, sataşmada bulunan delegeye doğru hamle yaptıkları ve birlikte "yuh" çektikleri görüldü.