![]() |
![]() |
| Türkiye'nin birikimi... | ||
|
|
RUS komutanlar arasındaki anlaşmazlıkları fırsat bilen Çeçenler, Ruslar'a kayıp verdirmeye devam ediyorlar. Cumartesi günü 100 Rus zırhlı aracının güneydeki dağlık bölgeye ulaşmasını engelleyen mücahitler, ayrıca Kherseloy'da kurdukları pusuda 21 Rus askerini öldürdüler. GROZNİ- Geçen Pazartesiden bu yana Çeçenistan'daki birliklerini takviye etmeyi sürdüren Rus ordusu kendi içinde ihtilafa düştü. Çeçenler'in internet sitesinde yer alan haberde, bir haftadır Çeçenistan'a 15 bin kişilik ek birlikler gönderen Rus ordusunun kendi içinde bölündüğü belirtildi. Moskova'nın, Çeçenistan'ın güneyinde bulunan mücahitlere yönelik yeni bir saldırı başlatmak için hergün bölgeye takviye asker gönderdiğini kaydeden Çeçenler, Rus ordusunun özellikle seçkin paraşütçü birlikleri ile zırhlı araçları tercih ettiğini açıkladılar. Rus saldırısının henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyleyen mücahitler, Çeçenistan'da bulunan birliklerin kendi aralarında ihtilafa düşmesinin toplu saldırı yapmalarını engellediğini belirttiler.
Ordu ile OMON arasında anlaşmazlıkRus Genelkurmayı'nın Savunma Bakanlığı'na bağlı güçlerle, İçişleri Bakanlığı'na bağlı OMON birlikleri arasındaki ihtilaf nedeniyle zor durumda olduğunu açıklayan Çeçenler, yeni gelen takviyelerle bu uçurumun daha da büyüdüğünü kaydettiler. Rus hükümetinin Çeçenistan'da başarısızlığa uğramaktan korktuğu için sürekli takviye gönderdiğini söyleyen mücahitler, ancak onbinlerce askere rağmen başarısız olmaları durumunda dünyanın gözünde prestij kaybetmemek için takviye yaptığını yalanladığını kaydettiler. Bu arada Rus diplomatların da, Genelkurmayı barışçı çözüm yönünde iknaya çalıştığı bildiriliyor.
Mücahitler 21 Rus askerini öldürdüAskeri liderler arasındaki anlaşmazlıkları fırsat bilen Çeçen savaşçılar, kurdukları pusularla Ruslar'a kayıp verdirmeye devam ediyorlar. Cumartesi günü güneydeki dağlık bölgeye ulaşmaya çalışan 100 Rus zırhlı aracını engelleyen mücahitler ayrıca bir hafta içinde Kherseloy'da kurdukları ikinci pusuda 21 Rus askerini öldürdüler. Çeçen komutanlığından yapılan açıklamada, mücahitlerin çeçenistan'ın heryerinde Ruslar'a karşı savaşmaya hazır oldukları ve Müslümanlar'ın dualarının da yardımıyla girdikleri her çatışmadan başarı ile çıktıkları kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçinde bulunduğumuz her türlü sıkıntı ve güç duruma rağmen, Müslüman kardeşlerimize durumumuzun iyi ve moralimizin yüksek olduğunu duyuruyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizden bizler için dua etmelerini istiyoruz."
GROZNİ MAYINLARDAN TEMİZLENDİHANKALE- Çeçenistan'ın başkenti Grozni'nin bütün semtlerinin mayınlardan temizlendiği açıklandı Konuyla ilgili RİA Novosti ajansına açıklamada bulunan Rus Komutan Tuğgeneral Vasili Prizemin, Rus birlikleri tarafından kentte 2 aydan beri devam ettirilen mayın temizleme çalışmalarının dün sona erdiğini ifade ederek, "60 günlük çalışmalar sırasında Grozni'de 120 bin bomba ve mayın bulunarak yok edildi" dedi. Mayınlardan çoğunun bombardımanda yıkılan evlerin enkazları ve toprak altında bulunduğunu kaydeden Prizemlin, mayınların kentte bulunan ve sık sık Rus kontrol noktalarına saldıran Çeçen savaşçılar tarafından bırakıldığını vurguladı.
|
|
| Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar |
| İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV |
|