FONDAKİ 8 BATIK BANKADA OPERASYON RAPORA KALDI
Satışlar başlıyor
Mc Kinsey and Company danışmanlık şirketinin raporu tamamlandıktan sonra fondaki bankaların satışı başlayacak.
Tassaruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 8 banka ile ilgili rapor tamamlanmak üzere. 8 bankanın rehabilitasyonu ile ilgili yapılacak çalışmalar için anlaşılan Mc Kinsey and Company isimli danışmanlık şirketinin başlattığı çalışma son safhasına gelirken, şirketin hazırladığı ve birkaç gün içersinde tamamlanacak olan "rapor" da fona sunulacak.
Talipliler çok
Hükümet, Mc Kinsey and Company'nin raporunu tamamlaması ile birlikte bankaları satmaya hazırlanırken, Deutche Bank ve Citibank gibi bankaların fondaki bankalara talip oldukları belirlendi.
Bu arada, Mc Kinsey and Company'nin raporunu tamamlamak üzere olduğunu öğrenen Deutche Bank yöneticilerinin Merkez Bankası yetkilileri ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldikleri öğrenildi.
Hükümet raporu bekliyor
Öte yandan, hükümetin fondaki 8 bankayla ilgili planlarını uygulamaya koymak için danışmanlık şirketinin raporunu sunmasını beklediği ifade edildi.
Raporun sunulmasıyla birlikte bankalara talip olanlarla görüşmelere başlayacak olan hükümetin, bir an önce bankaları elden zıkarmayı planladığı bildirildi. Bu arada, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'ndaki bazı bankaların birleştirildikten sonra satılmasının gündeme geldiği öğrenildi.
Mali tablolar 4 defa yayınlanacak
"Bankaların Konsolide Mali Tablolar Düzenlemesine ve Konsolide Mali Tabloların İlanına" ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Türkiye'de kurulup faaliyet izni alan bankalardan ana ortaklık niteliğine sahip olanlar; konsolide mali tablolarını, yılda 2 defa yerine 4 defa yayınlamak zorunda olacaklar. Bankalar mali tablolarını, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayları sonu itibariyle düzenleyerek, kamuya açıklayacakları bilanço ve kâr ve zarar cetvelleri ile beraber yayınlamak zorunda olacaklar.
|