HOCALAR YÖK'ÜN BASKILARINI ELEŞTİRDİ
Kınamaktan bıktık
Öğretim üyeleri YÖK'ün 'darbeci rektörleri' tercih ettiğini söylüyor.
Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, YÖK'ün yıllardır izlediği politikalarla herkesi bıktırıp, yorduğunu söyledi. YÖK'ün rektör atamaları ile ilgili uygulamalarına tepki gösteren Öğretim Üyeleri Derneği, Öğretim Elemanları Sendikası ve Eğitim- Sen mensupları ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi. Üniversitelerin ilimle değil baskılarla uğraştığını belirten Prof. Erdin, "YÖK müdahale etmekten vazgeçsin. En değerli öğretim görevlileri görevden alınıyor yerlerine darbeci öğretim görevlileri atanıyor" diye konuştu.
Öğretim Elemanları Sendikası Başkanı Doç Dr. Hayri Kozanoğlu ise rektörlerin seçimle bilirlenmesini istediklerini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı'nın YÖK'ün dayattığı isimleri atamasını istemiyoruz" dedi.
Eğitim-Sen İstanbul 2. Şube Başkanı Alaattin Dinçer de, YÖK'ün üniversitelere giydirilen deli gömleği olduğunu ifade ederek, "En az oy alan rektörler üniversitelerin başına getiriliyor. Rektörler de bunu bir diyet borcu olarak görüyor" şeklinde konuştu. Öğretim Elemanları Sendikası İstanbul Şubeleri Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere de, "YÖK aydın ve başarılı öğretim görevlilerinin işlerine son veriyor. Yerlerine darbecileri getiriyor" diye konuştu.
|