YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Kutan: Yüzde 25 hayâl

FP lideri Kutan, Giresun'da düzenlediği "Fındık Mitingi"nde fındığa 2 dolar fiyat istedi. Kutan "Ankara'dakiler ekmeğin fiyatını bilmiyor. Ecevit'in söylediği yüzde 25 enflasyon hayal" dedi

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 2000 yılı ürünü fındığa kilo başına 2 doların üzerinde fiyat verilmesi gerektiğini söyledi.

Kutan, Giresun'da düzenlediği Fındık Mitingi'nde yaptığı konuşmada, yöre halkının tek ürüne dayalı olarak geçimini sağladığını ve fındığın 8 milyon kişinin geçim kaynağı olduğunu ifade ederek, "Hükümet IMF'nin verdiği reçete doğrultusunda tarım ürünlerine verdiği desteği kaldırdı. Çiftçi çok zor durumda. Bütün olumsuzluklara rağmen 2000 yılı ürünü fındığa kilo başına 2 doların üzerinde fiyat verilmesi gerekir. Aksi takdirde üretici çok zor durumda kalır" dedi.

Fındığın tüketimini artırmak için yapılan reklamların etkili olduğunu, ancak geçtiğimiz günlerdeki fındıktan zehirlenme haberlerinin bunu olumsuz etkilediğini ifade eden Recai Kutan, "Fındıktan kimse zehirlenmez. Bu ihaneti yapanları milletimiz affetmeyecektir" diye konuştu.

Düşük enflasyon hayal

Türkiye'de 15 milyon insanın açlık sınırında yaşadığını ileri süren FP Genel Başkanı Kutan şöyle devam etti: "Ankaradakiler ekmeğin fiyatını, ev kirasını bilmezler. Dar gelirli sıkıntıda. Memura ve emekliye yüzde 10. Niye imiş? Sayın Ecevit, 'Enflasyon yüzde 25' diyor. Sayın Ecevit; o söylediğin enflasyon hayaldir, hayal. Memura ve emekliye verilmesi gereken zam enaz yüzde 33'tür."

SEKA işçilerine destek

Özelleştirme kapsamında bulunan Giresun Seka Aksu Kağıt Fabrikası`na da değinen Recai Kutan, "Giresun ekonomik bakımdan hak ettiği yere geldikten sonra fabrikanın özelleştirilmesi gündeme gelebilir. Ancak bunların yaptığı gibi değil. Dalaman'daki fabrika 40 milyon dolara özelleştirildi. Gerçek değeri ne? 300 milyon dolar" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...