T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Cep telefonunuzu değiştirin !
 


Teşekkürler Mehmet
Oyunda 45 dakika kalan "Şifo", "keşke iki yıl daha oynasaydı" dedirtti ve ayakta alkışlandı. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş gecede bu işleri iyi bilen İtalyanlar bile hem futbolumuza hem gecemize şapka çıkardı.
Statüko kazandı

Özal'ın özgürlükçü ANAP'ını, 10 yıl boyunca hezimetlerle tanıştıran Yılmaz, 'değişim' ve 'yenilik' sloganlarıyla kongreyi de almayı başardı

ANAP 7. Olağan Büyük Kongresi'nde, genel başkanlığa Mesut Yılmaz, oy kullanan 1210 delegeden 921'inin oyunu alarak yeniden seçildi. Yapılan sayımlar sonucunda Mesut Yılmaz 921 oy alırken, diğer genel başkan adaylarından Lütfullah Kayalar 260, Eyüp Aşık 19, Vehbi Dinçerler 4 ve Necla Akben de 1 oy aldı. Oylamada 5 oy da geçersiz sayıldı. Bugün MKYK üyeliği için seçim yapılacak.

7. Olağan Kongre, ANAP tarihinin en gergin kongresi oldu. Genel Başkan adaylarından Necla Akben'in ANAP yönetimine ve özellikle Mesut Yılmaz'a yönelik eleştirileri ve "ANAP siyasi mevta olmuştur. Barajı kesinlikle aşamaz" sözleri üzerine Divan Başkanı Ülkü Güney, Akben'in sözlerini kesti. Yılmaz kürsüye ikinci kez gelip rakiplerini suçladı. Necla Akben salonu terk etmek zorunda kaldı.

BBC'ye İsrail sansürü
BBC yöneticileri İsrail cinayetlerine 'cinayet' denilmesini yasakladı

Kayalar: ANAP halktan uzaklaştı
Yılmaz döneminde ANAP'ın halktan koptuğunu söyleyen Lütfullah Kayalar, Yılmaz'ın Yenilikçiler'le ilgili olarak, "Halk bir maceranın peşinde koşuyor" sözlerini de eleştirerek, "Halka maceracı diyemeyiz. Halk bir arayışın içindedir" dedi.

Dinçerler: ANAP'a güvenilmiyor
Halkın ANAP'a güvenmediğini belirten Vehbi Dinçerler, "Millet artık bizi kendisinden saymıyor. Örtüsünü siyasal simge olarak bulundurmayan milyonlarca kızımız eğitimsiz kalırken, nerede Özal'ın hürriyetleri" sözlerini sarfetti

Akşener'i 'Ağar ekibi' ayırdı
Kocaeli bağımsız milletvekili Meral Akşener'in Yeni Oluşum'dan ayrılmasına Mehmet Ağar ekibinin neden olduğu belirtildi. Akşener'in Mehmet Ağar'a yakın bazı isimlerin yeni partide yer almasını istediği ancak bu isteğin kabul edilmediği öğrenildi.

 
Teamüller değişiyor
Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yılki YAŞ toplantısında alınan atama ve terfi kararlarında bazı 'geleneksel' uygulamaları değiştiren yeni bir yapılanma modeli uyguladı

Şifo Mehmet'e yakışan veda

Beşiktaş ve Milli Takım formalarını yıllardır teriyle ıslatan Türkiye'nin Şifosu Mehmet Özdilek, geliri Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanan Milan maçıyla aktif futbol yaşantısına son noktayı koydu.

Saadet Partisi teşkilatlanıyor
Saadet Partisi 30 ilde teşkilatlanmasını tamamladı. Saadet Partisi milletvekileri ile Genel İdare Kurulu üyeleri 8-10 Ağustos tarihleri arasında üç günlük kampa girecek. Kampta Saadet Partisi'nin izleyeceği politikalar ile muhalefet stratejisi belirlenecek.

Çiller'den takıyyeci ithamı
İzmir'de esnafı ziyaret eden Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller, gazetecilerin Meral Akşener ile ilgili sorularına, "O bizim işimiz değil, ama millet, Türkiye'nin bu ortamında, takıyyecilere çok dikkat etsin. Bu çok önemli" şeklinde konuştu.

Akben: ANAP siyasi mevta

Delegelere rüşvet mi verildi

5 Ağustos 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.336.000
Mark 604.000
Altın (Cum.) 79.000
Borsa 10.102


Türkiye'de Hava
Adana 25 / 35
Ankara 20 / 34
Bursa 22 / 32
Diyarbakır 18 / 40
Erzurum 9 / 32
İstanbul 24 / 33
İzmir 25 / 35
Trabzon 24 / 30
 

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Ben de "görüşmeler yapmak" istiyorum!.. ANAP'ın "halka veda konseri"...
Mehmet Ocaktan : Hayrattin Karaman :
Avrupa Hristiyan kulübü mü? İki milyon dolar için
Ömer Çelik : Mustafa Özel :
ANAP: Yeni siyasetsizlik Bardak olma, göl ol!
Nazif Gürdoğan : Rasim Özdenören :
Başarıyı arayan başarımın kaynağı olur Kısa yazı
Resul Tosun : Kadir Demirel :
Dört eğilim gerçeği ya da fantezisi Gündemsiz günümüz yok
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED