T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ecevit Meclis'e bilgi versin

Partiler, Kıvrıkoğlu'na destek verdi. AK Parti'li Gül, Ecevit'in ABD gezisi öncesi Meclis'e bilgi vermesini istedi.

Siyasiler Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun Irak'ın toprak bütünlüğüne yönelik açıklamalarına destek verdi. Meclis Dışişleri Komsiyonu Başkanı ANAP'lı Kamran İnan, Irak'ın toprak bütünlüğünün bölge barışı açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

ANAP Grup Başkanvekili Nihat Gökbulut ise "Irak'ın toprak bütünlüğü korunmazsa, sıra, Türkiye Cumhuriyeti türü bir devlet modelinden vazgeçmeye ve zorlamaya gelebilir. Türkiye'nin güvenliği ve toprak bütünlüğü için, komşusu Irak'ın toprak bütünlüğünün devamı önemlidir" dedi

TBMM'yi arkasına almalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD'nin Irak Lideri Saddam Hüseyin'i devirme konusunda kararlı olduğuna dikkat çekti ve Ecevit'in ABD'ye yapacağı gezi öncesi Meclis'e bilgi vermesini istedi. Gül, "Sayın Başbakan Washington'a gitmeden önce, TBMM'yi tam arkasına almalıdır, siyasî partilerin başkanlarıyla görüşmelidir, onların desteklerini almalıdır" dedi.

DYP İstanbul Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu da, Türkiye'nin Körfez Krizi'nde en büyük zararı çektiğini hatırlatarak, "O günler, çok vaatlerde bulunuldu, her türlü zarar karşılanacaktı, Türkiye zarara girmeyecekti; ama Türkiye'nin hâlâ zararı sürmektedir" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu da, "Sayın Kıvrıkoğlu'nun belirttiği görüşlere aynen katılıyoruz" dedi.



27 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED