|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, Türk Lirası'na itibar kazandırma kampanyası çerçevesinde hac için yurtiçinde yapılacak harcama bedelinin Türk Lirası olarak alınacağını bildirdi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Türk Lirası'na itibar kazandırma kampanyası çerçevesinde hac için yurtiçinde yapılacak harcama bedelinin TL olarak alınacağını bildirdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, hacı adaylarından tahsil edilen paranın, hac malzemeleri için kullanılacak olan bedelinin Türk Lirası olarak alınacağını söyledi. Yılmaz, "Türk Lirası'na itibar kazandırma kampanyası çerçevesinde bir hutbe okuttuk ve hac için de yurtiçindeki harcamaları da lira ile yapacağız. Hac parasının büyük bir bölümü Türk Lirası ile olacaktır. Bu, milli bir meseledir. Milli bir meseleye bizim kayıtsız kalmamız düşünülemez" dedi. Mehmet Nuri Yılmaz, camilerde okunan hutbeye ilişkin bazı gazetelerde eleştirilerin yer aldığını belirterek, şöyle dedi: "Hutbe, halkı aydınlatmak amacına yöneliktir. Bunun 'alet' olmakla bir ilgisi yoktur ve gelen talepler üzerine de okutulmamıştır. Ismarlama bir hutbe değildir. Tamamen, başkanlığımızın düşündüğü, planladığı bir iştir. Hutbeyle, halkımızın aydınlatılması düşünülmüştür. İşadamlarının başlattığı bir kampanyadır, biz de bu kampanyaya halkı bilinçlendirme ve aydınlatma amacına yönelik olarak katıldık."
İlaçlar Türkiye'den gidecekYılmaz'ın, verdiği bilgiye göre, hacı adaylarından yurtiçinde yapılacak harcamalar (hac malzemeleri ve kargo giderleri) için daha sonra belirlenecek miktarda TL alınacak.
Hacı adayları için kullanılacak ilaçlar Türkiye'den ve Türk Lirası ile alınacak. Hacda görev yapacak Diyanet personelinin harcırahları da TL olarak ödenecek. Diyanet ayrıca, Türk Hava Yolları ile görüşerek bilet ücretlerinin lirayla ödenmesini isteyecek. Yılmaz, hacı adaylarının Suudi Arabistan'a, Türk Hava Yolları'nın yanısıra Suud Hava Yolları ile de taşındığını belirterek, Arabistan'ın Türk Lirası'nı kabul etmediğini, karşılığında dolar veya riyal kabul ettiğini bildirdi. Suudi Arabistan'ın toprak bastı parası ile ev kiralarını da dolar veya riyal olarak aldığını anımsatan Yılmaz, bu konuda yapılacak bir şey olmadığını kaydetti. Diyanet'in, Mekke ve Medine'de sağlık ocaklarının yanısıra hastanesi de bulunduğunu ifade eden Mehmet Nuri Yılmaz, "Hacca, Sağlık Bakanlığı personelinden doktor ve hemşireleri götürüyoruz. İlaçları da Türk ekonomisine katkımız olsun diye Türkiye'den ve Türk parası ile alacağız" diye konuştu.
|
|
|
|
|
|
|