T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Millet yok sayıldı'

FP'nin kapatılmasına üzüldüğünü belirterek, "Bu karar milletin hakkına tecavüzdür" diyen Erbakan, antidemokratik uygulamalar yüzünden hükümet ortaklarının da 'siyasi sonlarının geldiğini' söyledi

Kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, FP'nin kapatılması kararının hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, "Siyasi partiler milletin hakkı olan kurumlardır. Siz bunu ortadan kaldırırsanız milletin hakkına tecavüz etmiş olursunuz" dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Milli Gazete tarafından düzenlenen gecede konuşan Erbakan, FP'nin kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bütün millet adına üzüldüğünü kaydeden Erbakan, "Bu nasıl bir ülkedir ki, ana muhalefet partisi, hiçbir ciddi hukuki sebep gösterilmeden kapatılıyor. Bundan kısa bir müddet önce de Türkiye'nin en büyük partisi olan Refah Partisi'ne de aynı muamele yapılmıştır. Bu asırda bizde demokrasi var diyen bir ülkede bu uygulamanın kabulü mümkün değildir" diye konuştu.

Karara saygılıyız ama

Yasalar uyarınca bu kararlar alındıktan sonra onlara saygı duymak, kararların uygulanmasına karşı rıza göstermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu dile getiren Erbakan, "Karara saygı duymak ayrı bir şey, alınan kararların hakka hukuka uygun olup olmadığını belirtmek ayrı bir şey. Bu kararlar hakka ve hukuka uygun değildir. Bu her şeyden önce millete karşı alınan bir tavırdır. Çünkü demokrasilerde, siyasi partileri millet kurar, millet yaşatır. Partiler milletin hakkı olan kurumlardır. Siz bunu ortadan kaldırırsanız milletin hakkına tecavüz edersiniz. Milletimiz bu yanlış davranışları değerlendirecek ve yeniden büyük Türkiye'yi ayağa kaldıracaktır" dedi.

Bu bizi daha da büyütür

Erbakan, salonun kalabalıklığından duyduğu memnuniyeti ise şu sözlerle dile getirdi: "Çünkü bugün, milletimizin kurtuluşunu beklediği FP'nin kapatıldığı ilan edildi. Aziz milletimizin temsilcileri olarak, sizler bu büyük coşkuyu gösteriyorsunuz ve diyorsunuz ki; Kesinlikle inandığımız yoldan, yeniden büyük Türkiye idealinden, bu milleti saadet içindeki millet haline getirmek yolundaki davamızdan asla vazgeçmeyiz. Bize karşı haksızlık yapılırsa o zaman daha da büyürüz, daha da güçleniriz."

Siyasi hayatlarına mal oldu

54. Hükümet'in ardından büyük insan hakları ihlalleri yaşandığını ve ülkenin korkunç bir ekonomik bunalıma götürüldüğünü anlatan Erbakan, "İnanç hürriyetini en kamil manada uygulayacağız, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına saygı duyacağız dendi. Ancak, 54. Hükümet'in ardından insan hakları ve düşünce özgürlüğü açısından en acı uygulamaları gördük. 13-14 yaşları altındaki çocukların dinini öğrenmesi suç ilan edildi. 'Bunları siyasi hayatımıza mal olsa da yapacağız' dediler ve gerçekten de siyasi hayatlarına mal oldu. Artık ne deseler millet inanmıyor" şeklinde konuştu



24 Haziran 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED