T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Keçeciler'den Meral'e rest

Bakan Keçeciler, yarın uzlaşma sağlanamaması durumunda, toplam 145 sözleşmeyi sendikalarla ayrı ayrı görüşeceklerini ve imzalayacaklarını açıkladı.

Geçen hafta 450 bin kamu işçisi adına yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde IMF ve hükümete sert eleştirilerde bulunan Türk-İş Başkanı Bayram Meral'e cevap veren Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, yarın uzlaşma sağlanamaması durumunda, toplam 145 sözleşmeyi sendikalarla ayrı ayrı görüşeceklerini ve imzalayacaklarını açıkladı. Keçeciler, kamuda çalışan işçilerin memurlardan 2.6, özel sektörde çalışan işçilerden ise bir kat daha fazla ücret aldığını belirterek, "Sendikalar özel sektörden istemediğini bizden istiyor. Sanki kriz özel sektöre gelmiş, kamuya gelmemiş gibi davranıyorlar" dedi.

TRT-2'de yayımlanan "Televizyon Gazetesi" programına katılan Keçeciler, işçi kuruluşlarının sık sık IMF'den bahsetmelerinden de rahatsızlık duyduklarını söyleyerek, "IMF davetsiz gelen misafir değil, onları biz çağırdık. Her meseleyi IMF üzerinden bir kavgaya getirmemizin bir anlamı yoktur"dedi.



20 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED