T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

İsrail 'rahatsız' oldu

Ekonomik krizle boğuşan Türkiye'nin fahiş bedelli İsrail askeri projelerini gözden geçirmesinden rahatsız olan Tel Aviv, savunma bakanını Ankara'ya gönderiyor.

Türkiye, İsrail'in fahiş fiyat istediği askeri projeleri gözden geçirmeye karar vermesi İsrail'i rahatsız etti. İsrail savunma Bakanı Benyamin Benalizer, projelerin İsrail çıkarları doğrultusunda uygulanmasını sağlamak için bugün Türkiye'ye geliyor. Türkiye ile olan güvenlik ilişkilerinde yeni bir atılım yapmayı düşünen Benalizer, Türkiye'nin İsrail'den daha fazla askeri teçhizat alması için de baskı yapacak. Benalizer'in, Türkiye'de Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer Türk yetkililer ile biraraya geleçeğini bildiren İsrail'in resmi radyosu, Benalizer'in Türk yetkililerin daha fazla İsrail yapımı silah alması için anlaşmalar yapacaklarını da belirtti. İsrail basınına göre, Türkiye, ekonomik problemlerden dolayı daha önce, İsrail yapımı savaş uçakları (IAI) ve gelişmiş savaş teçhizatları (Rafael) alımını iptal etmişti. İsrail basınının geçen ay yaptığı yayımlarda, Türkiye'nin bu askeri teçhizatların alımını iptal etmesinin, İsrail silah endüstrisine büyük darbe vurduğunu belirtti.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde, değeri 19.5 milyar dolar tutan 32 askeri projeyi gözden geçirme kararı almıştı. Projenin incelenmesine gerekçe olarak, fiyatın aşırı yüksekliği ve Türk silah sanayisinin katılımın payının az olması gösterilmişti.



9 Temmuz 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED