T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
DYP'de 'emanetçi' tartışması

DYP genel başkan adaylarından Menderes, il başkanlarını "Çiller lehine tertip içinde olmakla" ve Kesici'yi de "emanetçi" olmakla suçladı. Menderes, diğer adaylara "etrafımda birleşin" çağrısı yaptı.

DYP genel başkanlığına aday olan Aydın Menderes, diğer adayların çekilerek kendi etrafında toplanmalarını istedi. DYP il başkanlarının ortak açıklama yapmalarını eleştiren Menderes, il başkanlarının "DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in saltanatını uzatmak için birtakım tertiplere girdiklerini" öne sürdü.

DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, kongre öncesinde DYP Genel Başkan adaylarını kendisinin etrafında toplanmaya çağıran Menderes, "Vizyonsa vizyon, misyonsa misyon... Buradayım" diye konuştu.

Çiller'in saltanatı

Menderes İstanbul, Ankara gibi DYP'nin "seçim yenilgisine neden olmuş" illerin il başkanlarının da aralarında bulunduğu bazı il başkanlarını, Çiller'den talimat alarak, İlhan Kesici'yi genel başkan yapma gayret ve tertibi içinde olmakla suçladı. Menderes, "Günü geldiğinde, genel başkanlık kendisinden alınıp, Çiller'e verilecektir" diye konuştu. Menderes, delegelere de, "il başkanlarının değil, vicdanlarınızın sesini dinleyin" diye seslendi.

Kesici emanetçi!

Bir gazetecinin, "İlhan Kesici'nin, bilerek ya da bilmeyerek emanetçi olduğunu mu söylüyorsunuz?" yönündeki sorusuna karşılık Menderes, il başkanlarının önemli bir bölümünün böyle bir tertip içinde olduğunun anlaşıldığını iddia etti. Menderes, sözlerini şöyle tamamladı: "Emanetçi şeklinde ifade edilebilecekse, öyle de ifade edilebilir. Kesici'nin, DYP'nin yakın geçmişi ile ilgili tek bir söz söylememesi de düşündürücüdür. Her seçim oy kaybetmiş bir partinin il başkanları çıkıyorlar, milletten, seçmenden, partililerinden özür dileyecekleri yerde, Çiller'in saltanatını uzatmak için birtakım tertiplere giriyorlar. Son derece esef vericidir."

1260 delege 6. liderini seçecek

DYP, 14-15 Aralık'ta yapacağı 7. Olağan Büyük Kongre'de 6. genel başkanını seçecek. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kongreye 1260 delegenin katılması bekleniyor. 32 il, kongre yapamadan eski delegeleriyle büyük kongreye katılacak. Adıyaman, Artvin, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Zonguldak, Şırnak, Bartın, Yalova ve Kilis 20 Kasım 1999'da gerçekleştirilen büyük kongreye katılan delegeleri ile temsil edilecek. Delegeler, şu ana kadar genel başkan adayı olduklarını açıklayan İlhan Kesici, Mehmet Ağar, Aydın Menderes, Hasan Subaşı ve Takiyiddin Yarayan'dan birisini, üç yıllık dönemde DYP'nin başına getirecek.

Kesici: Niyetim Türkiye liderliği

DYP genel başkan adayı İlhan Kesici, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılacak DYP Genel Kongresi'ne katılmaktaki amacının "merkez sağı birleştirmek" olduğunu söyledi. DYP Samsun İl Teşkilatı'nda partililerle biraraya gelen Kesici, adaylık amacının sadece partinin genel başkanlığı olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Eğer DYP kendisine genel kongrede sadece DYP Genel Başkanı gibi bir başkan seçecekse, irade onun oy da onun. Herhangi bir genel başkan olmak gibi ne bir niyetim ne de derdim var. Eğer DYP'liler buradan bir merkez sağ liderliği çıksın, bir Türkiye liderliği çıksın, hatta İslam ve Türk coğrafyası için bir büyük Türkiye liderliği çıksın isterlerse inşallah bizim talip olduğumuz hal de odur." n SAMSUN



9 Aralık 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED