T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R
Kitaplar okurunu bekliyor

Kitaplar, yarın başlayıp 13. Ekim'e dek sürecek olan 3. Kitap Dünyası Fuarı'nda dostlarını bekliyor. Teması "Sanat, Toplum ve Siyaset" olarak belirlenen fuara 185 yayınevi katılıyor.

Grup Medya Fuarcılık'ın Türkiye Yayıncılar Birliği'nin desteğiyle düzenlediği, 3. Kitap Dünyası Fuarı yarın başlıyor. Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan fuar 13 Ekim'e kadar devam edecek. Yarın saat 12.00'de, Onur Konuğu olan Yaşar Kemal'in açılış konuşması ile başlayacak olan fuar, İstanbullu okuru kitaplı günlere çağırıyor.

185 yayınevinin katılacağı fuarın onur konuğu ise eserleri pek çok dile çevrilmiş olan ünlü romancı Yaşar Kemal. 05 - 13 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin en ünlü sanatçılarını okuyucuyla buluşturacak olan 'Kitap Dünyası Fuar'ının ana temasını, Sanat, Toplum ve Siyaset. Ücretsiz panel, konferans ve müzik dinletilerinin de yer alacağı 3. Kitap Dünyası Fuarı'nı, geçen yıllarki katılımlar baz alınarak en az 300.000 kişinin gezmesi bekleniyor.

Yeni kitaplar ünlü isimler

Okuyucunun yeni çıkan kitaplarıylya birlikte ünlü yazarlarla da tanışma fırsatını yakalayacağı etkinliğe,

Yaşar Kemali Ahmet Ümit Ahmet Altan İsmail Cem Ara Güler Ataol Behramoğlu Bedri Baykam Binnur Şener Beşir Ayvazoğlu Cem Karaca Engin Noyan Ali Kırca Erol Büyükburç Halit Refiğ Erol Manisalı Ferzende Kaya Feridun Andaç Hakan Günday Küçük İskender İlber Ortaylı Mağfi Eğilmez Vatan Şaşmaz İlhan Şeşen Mahir Kaynak İclal aydın Müjdat Gezen Murathan Mungan Ali Müfit Gürtuna Vahe Kılıçarslan Can Dündar Muhsin Kızılkaya Atilla İlhan Ahmet Hakan Çoşkun Mehmet Altan Toktamış Ateş Melih Kibar Mine Soysal Recep Yazıcıoğlu Mehmet Barlas Türkan Şoray Şükran Kurdakul Tarık Akan Kandemir Konduk Nevzat Çelik Oğuz Aral Perran Kutman Server Tanilli Melih Kibar Doğu Perinçek gibi ünlü isimler konuk olacak.

  • HALE KAPLAN ÖZ

  •  
    Yuki'yi seslendiren Boran'a vefa
    1960'lı yılların unutulmaz radyo karakteri Yuki'nin yaratıcısı ve ülkemizin ilk talk show ustası Orhan Boran, 55'inci sanat yılını kutluyor.
    Padişahlar bugüne tuğralarla imza attı
    Osmanlı padişah portreleri ve tuğralarını konu alan sergi, Topkapı Sarayı'nda açıldı. Koleksiyonun sahibi Osman Arkangil, Osmanlı döneminin 36 padişahını bir araya getiren koleksiyonu özel olarak hazırlattığını söyledi. Açılış töreninde konuşan Arkangil, koleksiyonun tarihe damga vuran padişahları bir araya getirdiğini belirtti. 35 tuğra ve 36 padişah portresinin yer aldığı sergideki eserleri, hattat Doç. Dr. Savaş Çevik ile Cahide Keskiner, Sabiha Koç ve Güher Erk'in de aralarında bulunduğu tezhip ve minyatür sanatçıları oluşturdu. Sergi 15 Ekim'e kadar gezilebilecek.
  • RECEP YETER

  • 4 Ekim 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED