|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türkiye-Hindistan 1. Dönem Turizm Karma Komisyon Protokolü, Turizm Bakanı Mustafa Taşar ile Hindistan Kültür ve Turizm Bakanı Vinod Khanna tarafından törenle imzalandı. Çırağan Kempinski Hotel'de düzenlenen törende konuşan Taşar, 2001 yılında dünya turizmindeki gerilemeye rağmen, Türkiye'nin yüzde 12.4 oranında büyüdüğünü belirtti. Aynı yıl 11 milyon 569 bin turist ağırlandığını ve 8,9 milyar dolar turizm geliri elde edildiğini belirten Taşar, "Dünya Turizm ve Seyahat Örgütü Mart 2002 tarihli raporuna göre, gelecek 10 yılda Türkiye turizm alanında en hızla büyüyecek ülke olacaktır" dedi.
Hindistanlı turist az
Khanna ise iki ülkenin turizm açısından mevcut potansiyeline dikkati çekerek, ''Buna rağmen Hindistan ve Türkiye arasındaki turist akışı düşük bir seviyededir'' dedi. Hindistan'a 2001 yılında gelen Türk turist sayısının 2500'ün altında olduğunu söyleyen Khanna, iki ülkenin birbirlerinin turizm potansiyellerinden faydalanamamalarının nedenleri olduğunu vurguladı.
Khanna, Türk yetkililerin bu engeli aşmak için çalışmaları bulunduğunu belirtti. Törende daha sonra, tarihi, kültürel ve turizm varlıklarının karşılıklı tanıtımı, tur operatörleri ve seyahat acentelerinin ortak tur programları geliştirmeleri için teşvik edilmeleri, bilgi ve uzman değişimi gibi maddeleri içeren ''Türkiye-Hindistan 1. Dönem Turizm Karma Komisyon Protokolü'' imzalandı. Törene, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Aloke Sen, İstanbul Başkonsolosu Rina Padney, İl Turizm Müdürü Yalçın Manav ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı.
|
|
|
|
|
|
|