T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Açılış muhteşem oldu

17.Dünya Kupası, Güney Kore'nin Seul Stadı'nda muhteşem bi törenle start aldı. Japonya ve Güney Kore marşlarıyla başlayan şölen 45 dakika sürdü.

17. Dünya Kupası Finalleri, Güney Kore'nin Seul kentindeki Seul Standı'nda yapılan muhteşem açılış törenine Güney Kore Cumhurbaşkanı, Japonya Başbakanı ve FIFA Başkanı Sepp Blatter da katıldı. Fransa ve Senegal arasında oynanan açılış maçından önce yapılan açılış maçından önce yapılan ve 45 dakika süren törenin organize edildiği Seul Stadı 60 bin kişilik ve Türkiye de 13 Haziran'da bu stadda Çin Halk Cumhuriyeti ile grubunun son maçını oynayacak. Açılıştan önce organizasyonun ev sahipleri Japonya ve Güney Kore marşları çalındı.

32 ÜLKE 6 MİLYAR İNSAN

FIFA Başkanı Blatter, kupaya katılan 32 ülkenin 6 milyar insanı temsil ettiğini belirterek, "2002 Dünya Kupası belgesel savaşların bitmesi yönünde önemli bir dönüm noktası olacaktır. Kore ve Japonya aynı tarihi paylaşan ebedi dostlardır.İnanıyoruz ki, bu organizasyon iki ülkenin mükemmel çalışmaları ile bugüne kadar yapılan en büyük Dünya Kupası organizasyonu olacak" diye konuştu.

Dua ve Danslı gösteri nefes kesti

Göstericiler sahada yapılan bir dua töreniyle start aldı. Duanın ardından ana temanın barış olduğu ve geleneksel dansla modern müziği birleştiren bir gösteri yapıldı. Törenin son bölümünde ise paylaşım ana temasına dayalı gösteriler yapıldı



1 Haziran 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED