T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Teftişte çifte standart

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl teftiş geçirirken, HADEP'li Ağrı Belediyesi beş yıldır teftiş edilmiyor.

İçişleri Bakanlığı'nın belediyeleri teftişte çifte standartlı davrandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, HADEP'li Ağrı Belediyesi'nin 1997 yılından bu yana hiç teftişten geçirilmezken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise yıllık genel teftişlerin yanında her yıl özel teftişe de tabi tutulduğunu açıkladı.

AK Parti'li Mahmut Göksu'nun soru önergesini cevaplandıran Yücelen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin periyodik olarak genel teftişe tabi tutulduğunu açıklarken, "Ayrıca mevzuat çerçevesinde özel teftişe de tabi tutulmaktadır" dedi.

Bakan Yücelen, müfettişlerin isteği doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bu yıl içerisinde 23 bürokratın görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Ağrı'ya teftiş yok!

Bakan Yücelen, Ağrı Belediyesi'nin son olarak 1997 yılında teftiş edildiğini ve bu tarihten sonra teftişe tabi tutulmadığını açıkladı.

Yücelen, teftişe tabi tutulmayan Ağrı Belediyesi encümen üyesi Ahmet Akhan'ın rüşvet alma sucundan 4 yıl hapis cezası aldığı ve encümen üyeliğinin düştüğünü, Belediye Başkanvekili Osman Karaca hakkında ise Bakanlık izni olmadan şehiriçi taşımacılık hattı ihdas ettiği gerekçesiyle Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldığını belirtti.



20 Haziran 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED