T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yasakçılara suç duyurusu

İHL'li öğrencilerin velileri, Eyüp Adliyesi'ne giderek çocuklarının eğitim haklarını gasp edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İmam-hatip liselerindeki kız öğrencilerin eğitim haklarının kuvvet kullanılarak engellenmesi dün de sürdü. Ümraniye, Üsküdar, Eyüp, Bakırköy, Maltepe ve Zeytinburnu İHL'de eğitim gören başörtülü öğrenciler okula alınmadı. İHL'de yaşanan olaylar esnasında Maltepe İHL'de, ÖNDER Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Terzi, Ümraniye İHL, Okul Aile Birliği üyesi Ahmet Sarıali ile Av. Mehmet Yavuz polis tarafından gözaltına alındı. Dünkü olaylarda İstanbul'daki İHL'lerde gözaltına alınan veli ve öğrenci sayısı 40'a ulaştı. Zeytinburnu İHL'de ise polisin kız öğrencilerin başlarını zorla açtırdığı ileri sürüldü.

Dün sabah derslere girmek için Eyüp İHL'ye gelen öğrenciler, okul girişinde polis barikatıyla karşılaştılar. Eyüp İHL'ye çıkan bütün yolları kapatan polis, böşörtülü öğrencileri okula yaklaştırmazken, başlarını açan az sayıda öğrenci okula girebildi.

Polisten kaçarken yaralandı

Eyüp'te kız öğrencilere destek veren ekrek öğrenciler arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşanırken, polisten kaçmaya çalışırken düşen Eyüp İHL öğrencisi Ahmet Enes Sucıktı başından hafif yaralandı. Başlarını örtükleri için Eyüp İHL'de derslere alınmayan öğrencilerin velileri, okula gelerek çocuklarına destek verdiler. Veliler, daha sonra Mazlum-Der avukatlarından Cavit Tatlı ile birlikte Eyüp Adliyesi'ne giderek çocuklarının eğitim haklarını gasp eden, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü ve görevli polisler hakkında Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan, Eyüp İHL eski mezunlarından oluşan bir grup, Eyüp İHL önüne gelerek, başlarını açmadıkları için okula alınmayan arkadaşlarına destek verdiler. Eyüp İHL'de okula alınmayan başörtülü öğrenciler, öğle saatlerinde toplu olarak Eyüp Camii'ne gittiler. Burada öğle namazlarını kılan öğrenciler, namaz çıkışında bir müddet cami avlusunda bekledikten sonra sessizce dağıldılar. Öğrenciler, eğitim hakları iade edilene kadar eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söylediler

Kütahya'da veliler valiliğe yürüdü

Kütahya İHL'de başörtüsü yasağı gerginliği sürüyor. Başörtülü oldukları gerekçesiyle yaklaşık 80 öğrenci dün de okula alınmadı.Kütahya Milli Eğitim Müdürü Halis Demir, dün sabah saatlerinde İmam Hatip Lisesi'ne gelerek kız öğrencilerden başörtülerini çıkartarak derslere girmelerini istedi. Polis, okulun giriş ve çıkışlarına güvenlik bariyeri oluştururken öğrenciler kimlik kontrolünden geçirildi.

Bu arada çoğunluğu bayan olmak üzere yaklaşık 50 veli, polisin "Dağılın" uyarıları üzerine toplu olarak okul civarını terketti. Ancak, 30'a yakın bayan veli, valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Kütahya Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, valiliğe 200 metre kala öğrenci velilerinin önüne geçerek bir konuşma yaptı. Dinçal, "Bu davranışınız kanuni değil. Bizi zor durumda bırakmayın. " dedi. Bayan veliler, Dinçal'ın uyarıları üzerine dağıldı. Bu sırada, Kütahya Valiliği'nin çevresi, olası bir gösteriye karşı jandarma robocoplar ve panzerler tarafından kuşatmaya alındı

 
Siyasiler sözünü tutsun
İmam-hatip liselerinde yaşanan gerginliğin giderek arttığını söyleyen ÖNDER Genel Başkanı Solmaz, "Görüştüğümüz siyasiler bize bu sorunu çözecekleri yönünde söz verdiler. Biz sözlerini tutmalarını istiyoruz" dedi.
YÖK'ten bir kıyım daha
YÖK'ün amaç ve ilkelerine uymadığı iddiasıyla Mersin Üniversitesi'nden SDÜ'ye sürgün edilen Doç. Ahmet Özer, YÖK tarafından alınan bir kararla üniversiteden ihraç edildi
Ceylan tahliye edildi Bankkapital'in eski sahibi Mahmut Ceylan ile 2 sanık serbest bırakıldı. Ceylan savunmsında "Gözaltına alınmasaydım borçlarımın yarısını ödeyecektim" dedi.
Et Balıkçı'dan ihbar
EBK Genel Müdür Yardımcısı Aslan, sınırlardan her yıl küçük ve büyükbaş hayvanın yurda kaçak olarak sokulduğunu bildirdi.
Basına baskı sürüyor
Basın Konseyi'nin açıklanan Şubat ayı raporunda, basına yönelik baskı, yayın durdurmalar ve mahkumiyetlerin sürdüğü belirtildi.
'Pişmanlık yasası terörü bitirecek'
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun, "Terörün bitmesini istiyorsak bu yasa mutlaka çıkmalıdır" dedi.
'Kadınlar daha aktif olmalı'.
AK Parti Kadın Kolları'nın davetlisi olarak İzmir'e gelen Emine Erdoğan, kadınların siyasetin içinde aktif olarak yeralması gerektiğini söyledi.

5 Mart 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED