T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

ELLER DUAYA AÇILDI

İ HL öğrencileri başörtüsü yasağının kalkması için dün velileriyle birlikte topluca dua etti. Eyüp Camii önünde yapılan duanın ardından polis, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 29 kişiyi gözaltına alındı.

İmam Hatip liseli öğrencilerin yaklaşık 1 aydan bu yana başörtülü olarak derslere alınmaması karşısında tepkiler sürüyor. İstanbul'daki birçok İmam Hatip lisesi önünde dün de yasak protesto edildi. Yasağın uygulanmasının hukuksuz olduğunu vurgulayan veli ve öğrenciler, Eyüp Camii önünde toplandı. Burada Cuma namazı çıkışında dağılan cemaatin de desteğini bulan yüzlerce öğrenci ve velisi, yasağı protesto ettiler. "Burası Türkiye İsrail değil", "Apo'ya özgürlük, başörtüye idam", "Müslüman uyuma başörtüne sahip çık", "Öğrenciye değil, hortumcuya kelepçe" şeklinde slogan atan öğrenciler, "Zalim güçlü olsa da zafer bizim olacak", "AB için özgür Türkiye" yazılı dövizler açarak, başörtüsü yasağını bir kez daha kınadılar. Öğrenciler daha sonra kendilerine destek veren cami cemaati ile birlikte yasağın kalkması için toplu halde dua ettiler. Duanın ardından dağılan gruptan, aralarında Eyüp İHL'de okuyan erkek öğrencilerin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınarak, Eyüp Merkez Karakolu'na götürüldü.

ÖĞRENCİLER YASAĞIN KALKMASI İÇİN İMZA TOPLADILAR

Eyüp İHL'de hareketli dakikalar sabahın erken saatlerinde başladı. Başörtülü olarak derslere girebilmek ümidiyle okullarına gelen öğrenciler, burada polis engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine slogan atıp, düdük çalarak yasağı protesto eden öğrenciler, sessizce dağıldı. Toplu dua etmek için Eyüp Camii önüne gelmek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, öğrencilerin camiye yaklaşmalarını engellemek için barikatlar kurdu. Cuma namazının ardından toplanan cami cemaati ile birleşen öğrenciler dua ettikten sonra sessizce dağıldı. Bu arada öğrenciler, yasaktan haberi olduğu halde konuya duyarsız davranan ve çözüm üretmeyen Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ile Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Milli Eğitim Bakanı Metih Bostancıoğlu, Vali Erol Çakır ve kendilerine zaman zaman hakaret yağdırarak şiddet uygulayan emniyet görevlilerini kınadıklarını belirten dövizler taşıdılar. Eyüp'te toplanan binlerce kişiden destek isteyen öğrenciler, yasağın bir an evvel kalkmasını isteyenlerden imza topladılar. Öte yandan, Muharrem ayı nedeniyle Eyüp Belediyesi de 1500 kişiye Eyüp Camii önünde aşure dağıttı. Belediyenin aşure sürprizine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 
Ruhsatsız hastaneye kilit
Ruhsat başvurusu bulunmayan LÖSEV Hastanesi ile yönetmeliklere aykırı durumu gerekçesiyle Özel Alkan Hastanesi kapatıldı.
Devekuşları bürokrasi kurbanı
Gümrükten giriş izni verilmeyen ve sahibi tarafından acı çekmemeleri için öldürülen 66 devekuşu hala gümrükte bekletiliyor.
HÜKÜMETE İŞKENCE SORGULAMASI
Telekom'dan porno ve satanizme sansür
Türk Telekomünikasyon A.Ş (Türk Telekom), genel ahlak ve edebe aykırı olarak internette "çocuk pornosu ve satanizm" gibi konuları işleyen sitelerin yayınlarını engelleyecek.
RTÜK ÜYESİ AVŞAR'DAN AÇIKLAMA
'Korku' ve 'Kaos'a beraat
Yazılarından dolayı "Silahlı Kuvvetleri tahkir ve teyzif etmek" suçlamasıyla yargılanan yazar Ali Bayramoğlu ile gazeteci Celal Başlangıç beraat ettiler.

23 Mart 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED