T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
(Ulusal Düttürü)'den (Özgürlük Dinletisi)'ne

Gazetelerdeki haberlere göre: İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 81. yıldönümünün kutlandığı 13 Mart 2002 gününde, Milli Eğitim Bakanlığı; (İSTİKLAL kelimesi başta olmak üzere İstiklal Marşı'nın içindeki bazı kelimelerin, okullarda kullanılmasını yasaklamış.)

İSTİKLAL MARŞI; Her türlü zorluğa rağmen, bir milletin; manevi değerlerine, mukaddes mefhumlarına sımsıkı bağlanışı ve tek varlığı göğsündeki imanı ile, yedi düveli yere serişinin destanıdır.

'İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un bu milli ve manevi kişiliğinden gocunanlar, Mehmet Akif Ersoy'a karşı çıkıyorlar. Bu karşı çıkış yıllardır devam ediyor.

Bunun için de; Mehmet Akif Ersoy'un en büyük eseri ve yıllardır milletin gönlünde kazınamaz şekilde yer eden İSTİKLAL MARŞI'nı tümüyle kaldırmak istediler. Bunu beceremeyeceklerini anlayınca, bu defa değiştirmeye kalkıştılar.

Böyle bir değiştirmenin de imkansızlığını gördüler ki, şimdi; kelimelerini değiştirerek, 'İstiklal Marşı'mızı kuşa döndürüp, asli manasından, milli ve manevi muhtevasından uzaklaştırmak istiyorlar.

Yıllarca uğraştılar, İSTİKLAL MARŞI'NI (ULUSAL DÜTTÜRÜ) yapamadılar. Bu defa, kelimelerini değiştirip (ÖZGÜRLÜK DİNLETİSİ) mi yapmak istiyorlar?!..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmak istediği gibi, İSTİKLAL'i kaldırırsak (ÖZGÜRLÜK) koyacağız herhalde ve yılların (İSTİKLAL MARŞI), (ÖZGÜRLÜK DİNLETİSİ) olacak.

Tabiî İstiklal Marşı'nın beyitlerinde geçen kelimeler de değişecek.

Haydi buyurun, değişmesi istenilen haliyle 'İstiklal Marşı'mızın bazı beyitlerini okumaya:
"..........................
Sana olmaz, dökülen kanlarımız sonra helal,
Hakkıdır, Hakka tapan Milletimin, istiklal!..
..........................
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet
Hakkıdır, Hakka tapan Milletimin, istiklal!.." yerine;
"..........................
Sana olmaz, dökülen kanlarımız sonra helal,
Kazancıdır, Tanrıya tapan Ulusumun, özgürlük!..
..........................
Kazancıdır, bağımsız yaşamış bayrağımın, özgürlük!
Kazancıdır, Tanrıya tapan Ulusumun özgürlük!.." diye mi okuyacağız?
Okuyup da, 'Milli Marş'ımızı; tiyatrodaki bir komedinin açılış müziğine mi döndüreceğiz?
Nerede o milli ruh?!..
Nerede o maneviyat?!..
Nerede o hamaset?!..
Nerede o belagat?!..

Rahmetli Mehmet Akif Ersoy "Allah bu millete, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!" demişti. İyi ki, vefat etmiş. Çünkü: Bu duasına rağmen, bu dejenerasyonu görünce, dayanamaz, yine yazardı. Ondan başka yazacak da yok.

Ey Milli Eğitim!... Onun için, mecburen İstiklal Marşı ile devam!...

Saydığımız değerlere düşman bazı kişilere; Mehmet Akif, 'İstiklal Marşı'mızın bir beyiti ile cevap veriyor:

"Bu ezanlar ki; şahadetleri dinin temeli,

Ebedi yurdumun üstünde inlemeli..."

'İstiklal Marş'ımızda; Ölüp de ölmezler diyarına giden atalarımızın binlerce şehidimizin kanları, onbinlerce gazimizin ruhu var...

Onda; bir milletin şahlanışı, gerekirse gene şahlanacağı var! Ya Özgürlük Dinletisi'nde?!.."

İstiklal Marşı söylenirken ayyuka çıkan ses, aslında şehit dedelerimizin muazzez ruhlarını dalgalandırıyordu. Her şeyi ile çökmüş, ama göğsünde paha biçilemez manevi değerdeki madalyası ile hür dolaşan alnı açık gazilerin gözlerini yaşartıyordu.

Onlara layık olabilme, onların yolunda olabilme şuuruyla mücehhez olanlar da aynı heyecanı duyuyorlardı.

Bizi bunlardan, 'İstiklal Marşı'nın bu manalarından mahrum mu etmek istiyorlar?!..


6 Nisan 2002
Cumartesi
 
OSMAN MÜFTÜOĞLU


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED