T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Bayraklar yarıya indirildi

Erfurt kentinde bir lisede yaşanan ve 17 kişinin ölümüne neden olan cinnet olayının ardından bayraklar yarıya indirildi. Büyük bir acı yaşayan Alman halkı, şiddetin nedenini sorguluyor.

Erfurt kentinde bir lisede yaşanan ve toplam 17 kişinin ölümüne neden olan cinnet olayının ardından Almanya'da bayraklar yarıya indirildi. Olayın şaşkınlığı ve üzüntüsü içinde sessiz bir gece geçiren Almanya'da öğretmenler, öğrenciler, anne babalar, psikologlar, polis ve politikacılar, 19 yaşında okuldan çıkarılmış bir öğrencinin psikolojik bunalım sonucu 16 kişiyi gözünü kırpmadan öldürebilmesinin ardından yatan nedenleri düşünmeye başladı. Polis, olay sırasında yaşamlarını yitirenlerin toplam sayısını 18'den 17'ye indirdi. Ölenler 13 öğretmen, iki öğrenci, bir polis ve saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Robert Steinhof'un kendisi.

Tuvaleti cephanelik yapmış

Saldırıdan sonra Gutenberg Lisesi'nde yapılan inceleme sonunda cinnet geçiren gencin tuvalette 500 mermilik bir cephaneyi de kullanıma hazır tuttuğu ortaya çıktı. Liseyi bitirmesine 3-4 ay kala okuldan atılan gencin silah taşıma izni olduğu ve bir avcı kulübüne kayıtlı olduğu belirlendi. Olayda ikinci bir saldırganın olup olmadığı noktasıysa açıklığa kavuşturulamadı. Bu arada tüm Almanya'da bayraklar pazar akşamına kadar yarıya indirildi. Pazartesi günü tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Erfurt'da saldırının gerçekleştiği lise önüne gece boyunca çicek ve mum bırakıldı. Yüzlerce kişi saygı duruşunda bulundu.

Alman basını, 17 kişinin ölümünün bir ders olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Frankurter Allgemeine, okul penceresine olay sırasında yapıştırılan 'İmdat' yazısını birinci sayfasından verdi. Gazetenin yorumunda "Bu olayda ölenler gençliğin yalnız bırakılmaması yolunda bir uyarıdır, ama sadece televizyon ekranları önünde değil" cümlesini kullandı. Frankfurter Rundschau da dün gece lise kapısına bırakılan 'Niçin' yazısını resimledi.



28 Nisan 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED