T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Derviş: Şoku atlattık

Devlet Bakanı Derviş, ekonomide en kötü dönemin geride bırakıldığını söyledi.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türkiye'nin büyük şoku atlattığı mesajını verdi.Derviş New York'ta Türk-Amerikan Derneği`nce düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, "15 yıldır devam eden yüksek enflasyon beklentisini ortadan kaldıracaklarını" belirterek, "Türkiye'nin ana amacının AB`ye tam üyelik olduğunu" tekrarladı. Derviş, "Bu açıdan önümüzdeki 2-3 yıl hayati önem taşıyor" dedi.

Bu arada Le Figaro gazetesine demeç veren Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türkiye'nin dalgalı kur uygulamasına geçtiğini Arjantin'in ise dalgalı kur uygulamakta geciktiğini belirterek iki ülkenin kıyaslamasının doğru olmadığını ifade etti.

Bu arada Derviş, "Türkiye'nin Görünümü" konulu foruma katıldı. Forumda Derviş, "Türk Ordusu'nun demokratikleşme sürecine müdahalede bulunduğu yönündeki iddialara" katılmadığını söyledi. Foruma ayrıca yabancı yatırımcı, uzman ve işadamının yanı sıra AK Parti Genel Recep Başkanı Tayyip Erdoğan, DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek ve çok sayıda Türk işadamı da katıldı.



5 Şubat 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED