AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Yüce Divan paniği

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun, haklarında soruşturma komisyonu açılmasını istediği eski bakan ve bürokratlar, Yüce Divan'a gitmemek için yaz aylarını bilgi ve belge toplayarak geçirdi.

  • HÜSEYİN ÖZAY ANKARA
    TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun, haklarında soruşturma komisyonu açılmasını istediği eski bakanlar ile haklarında suç duyurusunda bulunulan eski bürokratların, yaz aylarını haklarındaki iddialarla ilgili bilgi ve belge toplayarak geçirdikleri ortaya çıktı.

    AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ateş başkanlığındaki TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun raporu, birçok eski bakan ve bürokratın yaz aylarını huzursuz geçirmesine neden oldu. Komisyon, aralarında eski Başbakanlar Bülent Ecevit ile Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu 25 bakan hakında soruşturma komisyonu kurulmasını istemiş birçok bürokrat hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Komisyonun, bakanlar hakkındaki soruşturma komisyonu talepleri, yeni yasama döneminde Meclis gündemine gelecek. Adli tatilin bitmesiyle birlikte, savcılıkların haklarında suç duyurusunda bulunulan bürokratlarla ilgili düğmeye basması bekleniyor.

    Suçlananlar belge avında

    Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, Yolsuzluk Komisyonu tarafından haklarında soruşturma komisyonu açılması istenen bakanlar ile haklarında suç duyurusunda bulunulan bürokratlar, komisyonun Meclis Başkanlığı'na sunduğu raporu temin ettiler. Raporda yeralan kendileri ile ilgili tüm iddiaları tek tek inceleyen bakan ve bürokratlar, yeni yasama döneminde oluşturulacak olan soruşturma komisyonları için, bilgi ve belge topladı. Bazı bakanların ise, avukatları ile haklarındaki iddiaları değerlendirdiği ve nasıl bir savunma hazırlanacağını tartıştığı bildirildi. Bazı bakanların, halen görevde bulunan bürokratlardan, kendi haklarındaki iddialarla ilgili belge istediği de öğrenildi.

    Kurulması istenen komisyonlar

  • Yaşar Topçu: Karadeniz Sahil Yolu

  • Mesut Yılmaz, Güneş Taner: Türkbank ihalesi

  • Mustafa Taşar: 2002/03 yurt dışındaki tanıtım fuarları

  • Koray Aydın: Vurgun operasyonu

  • Koray Aydın-Abdulkadir Akcan: Keşif artışları

  • Cumhur Ersümer, Zeki Çakan: DSİ ihalelerindeki keşif artışları

  • R. Kazım Yücelen: Trona madenlerinin işletilmesi

  • Hikmet Uluğbay: Yurtbank, Recep Önal: Egebank, Sümerbank, Etibank, Hikmet Uluğbay, Recep Önal: Esbank ve Yaşarbank, Güneş Taner, Hikmet Uluğbay: Yaşarbank

  • Recep Önal: Etibank'ın devri

  • Yüksel Yalova, Ş.Sina Gürel, Hüsamettin Özkan: Vakıflar Bankası'ndan Banco Turko Romano'ya kaynak aktarılması

  • Hüsamettin Özkan, Recep Önal: Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan usûlsüz kredi kullandırılması

  • Yaşar Okuyan: Bağkur ve SSK'ya MBA şirketlerinden usûlsüz hizmet alımı

  • Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Rüştü Kazım Yücelen, Hüsamettin Özkan, Hikmet Ulğubay, Ş. Sina Gürel, Metin Şahin, Nami Çağan, Yüksel Yalova, Sümer Oral, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Recep Önal, Kemal Derviş, Yılmaz Karakoyunlu: ÖYK üyesi oldukları için

  • Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Yılmaz Karakoyunlu, Kemal Derviş, Sümer Oral, A. Kenan Tanrıkulu: POAŞ'ın devri

  • Mehmet Keçeciler ve Rıfat Serdaroğlu: Gümrüklerdeki kaçak akaryakıt vurgunu.



  • 25 Ağustos 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED