AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Tüzmen: Afrika'ya safariye çıkıyoruz

Yılın bundan sonraki bölümünde, ihracatçılar ve müteahhitlerle birlikte, Afrika'da bir eko-safariye çıkacaklarını söyleyen Bakan Kürşad Tüzmen, bu ülkelerle ticaretin 2'ye, 3'e katlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatta yeni hedef olarak "Kara Afrika"yı seçtiklerini belirtirken, "yılın bundan sonraki bölümünde, ihracatçılar ve müteahhitlerimizle birlikte Afrika'da safariye çıkacağız" dedi. Tüzmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Afrikaya yönelik atılım stratejisi çerçevesinde, yılın ilk yarısında, hedef bazar olarak belirlenen ülkelerle ekonomik işbirliği anlaşmalarını tamamlayarak, ilk karma ekonomik komisyon (KEK) toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tüzmen, bundan sonraki aşamada ise bu ülkelerde Türk ihraç ürünleri fuarı açılacağını, buna paralel olarak, bu ülkelere yönelik ticaret heyeti gezileri düzenleneceğini söyledi. Birçok kişinin haritada yerini bulmakta zorlandığı bu ülkelerin ticarette büyük potansiyeli bulunduğuna işaret eden Tüzmen, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönem, Türk ihracatçısı, müteahhidi Afrika pazarlarında safariye çıkıyor. Ben de onlarla birlikte olacağım. Türkiye, dünyada ticaretin daha da serbestleşeceği 2005 sonrasına hazırlanırken, kendi mallarını bu ülkelerde tanıtmak zorunda. Diğer ülkelerin el atamadığı bu ülkelerle çok iyi ticari bağlantılar gerçekleştirmek istiyoruz. Bir atılım yapılınca, arkası çok çabuk geliyor. Kısa sürede ihracatı 2'ye, 3'e katlamak mümkün."


Hazırgiyimde Çin korkusunu markalaşarak aşacağız...
Sadece Türk değil, tüm dünya sanayicileri için bir korkulu rüya olan Çin'in en etkili silahı olan ucuz işçilik, ucuz mal anlayışına karşı Türk hazırgiyimcileri de marka silahını kullanacaklar.

Karadeniz'in 3 bin yıllık efendisi 'fındık'
Çerezden yağa, çikolatadan bisküviye kadar çok geniş kullanıma sahip fındık, Türkiye için sadece ekonomik değil, sosyal ve toplumsal bir değer yaratıyor

1300 devlet memuru alınacak

Yabancı yatırım hamlesi başlıyor
Yabancı sermayenin ülkeye çekilmesi amacıyla çalışma başlatan Yabancı Sermaye Derneği Londra'dan başlayarak, Amerika, Fransa, Almanya, Japonya ve İtalya'daki yatırımcıları Türkiye'ye davet edecek.

72. İzmir Fuarı rekorlarla açılacak
Türkiye'nin ziyaretçi sayısı bakımından en büyük fuarı olma özelliğini koruyan İEF, bu yıl katılımcı ve metraj bakımından son 13 yılın rekorunu kıracak.

Faiz ve döviz düşünce otomobilciler gaza bastı
Ekonomideki iyimser hava, yastık altındaki dövizlerin TL'ye çevrilmesi, otomobil piyasasını da canlandırdı. Hükümetin 20 yaş üstü hurdaya çıkanlara kolaylık sağlanamasının ardından, bankalar da kredi faizlerini düşürerek kampanyalara destek verdiler.

İnşaat, krizi aşamadı
1998 yılında 78.5 milyon metrekare inşaat üreten Türkiye, Marmara depreminin yıktığı binaları bile yerine koyamadı. Sürekli gerileyen sektörde 2002 yılında inşaat üretimi 34.4 milyon metrekareye düştü.

GAP'a 'mektupla' sermaye arayışı
GAP İdaresi, kaynak bulabilmek için Avusturya Kalkınma Ajansı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası da dahil 31 uluslararası kuruluşa mektup gönderdi.

Öztimur: Bürokratlar bizi sakata getiriyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur, sakatlar olarak bürokratlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu kuruldu

Ruslar doğalgaz fiyatı için Türkiye'ye geliyor



25 Ağustos 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED