AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Taksicilerden TSE garantisi

İstanbul Şoförler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksi şoförlerinin, müşterilerine en iyi hizmeti vermelerinin bir zorunluluk olduğunu belirterek "Yapmayan cezaya razı olacak"dedi.

  • OKTAY MEHMET İSTANBUL
    İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksi şoförlerinin yolcularla olan ilişkilerini geliştirmeleri ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmeleri için adeta seferberlik ilan etti. Önce "15 altın kural" olarak nitelendirilen ve şoförlerden uyulması istenen şartlar kitapçık haline getirilip dağıtıldı. Sonra, gün içinde yapılan telsiz anonsları ile taksi şoförleri uyulması gerekli kurallar konusunda sık sık uyarıldı.

    Oda yönetimi şimdi de, şoförlerden kendilerinin ve araçlarının bakımına özen göstermeleri, yolculara karşı nazik olmaları, araçlarındaki radyo ve teybin sesini yolcuyu rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması, görev sırasında araçta sigara içilmemesini ve araçlarının taksimetresini çalışır durumda bulundurmalarını istiyor.

    Önce dua sonra denetim

    Bakırköy Osmaniye Taksi Durağı Müdürü Fehmi Şenoğlu'nun verdiği iftara katılan İstanbul Şoförler ve Otomobiciler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu ve diğer taksiciler daha önce suikast sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşları için toplu olarak dua ettiler. Oda Başkanı Semih Kaçanoğlu iftar sonrası Osmaniye Taksi Durağı'nda çalışan taksi şoförlerini ziyaret ederek, son zamanda yolculardan kendilerine ulaşan şikayetlerde önemli artış gözlendiğini söyledi.

    Bunun üzerine durakta toplanan şoförler hep birlikte başkan Kaçanoğlu'na verdikleri hizmetin kalitesini artıracakları sözü verdiler. Semih Kaçanoğlu, Türkiye'nin aynası konumuna olan İstanbul'da görev yapan 18 bin taksici esnafının müşterilerine en iyi hizmeti vermelerinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

    Kurallara uymayana ceza

    İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası, belirlenen kurallara uymadığı belirlenen şoförleri önce uyarıyor sonra da cezalandırıyor. Yolcu tarafından odaya şikayet edilen ve plakası bildirilen taksinin sahibi ve şoförü ayrı ayrı odaya davet ediliyor. Şikayete konu olan taksi şoföre Esnaf Birliği Disiplin Kurulu kararı ile ilk önce çalıştığı duraktan men ediliyor. Uyarıları dikate alınmaz suç işlenmeye devam edilirse meslekten men cezası da verilebiliyor.

    Taksiciler göz taramasından geçirilecek

    Oda'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Semih Kaçanoğlu, daha öne İstanbul'da görev yapan 18 bin taksi şoförünü kalp taramasınan geçirdiklerini hatırlatarak, "Yolcuların can ve mal güvenliğini birinci planda tutan odamız, şimdi de İstanbul'daki 18 bin taksi şoförünü göz taramasından geçirmeye hazırlanıyor" diye konuştu. İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ramazan dolayısı ile uğradıkları suikast sonucu yaşamlarını yitiren şoförlerin ailelerine kumanya ve üçyüz milyon liralık yakacak yardımında bulundu. Oda, yaşamını yitiren 80 şoför çocuğuna eğitimlerini sürdürmeleri için burs veriyor. Osmaniye Taksi Durağı'nın Müdürü Fehmi Şenoğlu da, durakta görev yapan 35 taksi şoförünün fitre ve zekatlarını hayatlarını kaybeden arkadaşlarının ailelerine verme kararı aldığını söyledi. Yirmi yıllık taksi şoförü olan Ömer Kaplan da, sosyal güvenlikten yoksun olarak çalıştıklarını belirterek, mal sahiplerinin çalıştırdıkları şoförleri sigortalı yapmaları talebinde bulundu.



  • 2 Aralık 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED