AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Hazine iç borcu uzattı

Hazine Müsteşarlığı dün düzenlediği 547 gün vadeli, ABD doları cinsinden iskontolu devlet tahvili ihalesinde, yüzde 4,15 bileşik faizle 875 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Toplam nominal satış tutarının 1 milyar 94,7 milyon dolar olduğu ihalede, nominal satış 930,1 milyon dolar, net satış ise 875 milyon dolar olarak gerçekleşti. Basit faizin 4,19, bileşik faizin ise 4,15 düzeyinde gerçekleştiği ihelede, net 150 milyon dolarlık da rot (rekabetçi olmayan) satış yapıldı.

Hami Kartay vefat etti

Ekonomi Basını ve iş dünyasının duayenlerinden Basın Şeref kartı sahibi gazeteci yazar, işadamı, Ankara Sanayi Odası eski Başkanı Hami Kartay vefat etti. Bir süredir tedavi gördüğü İzmir'de dün gece yarısı vefat eden Kartay'ın cenazesi, yarın İzmir Balçova Uğur Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Tofaş 2004 yılında ihracatı artıracak

TOFAŞ Ceo'su Antonio Bene, Türk otomotiv endüstrisinin tarihsel ve çok elverişli, ama bir o kadar da kırılgan bir dönem içinde bulunduğunu belirterek, "Türkiye, yakın gelecekte sadece araba üretmekle kalmayacak, yeni tasarımlar ortaya koyabilecek konuma gelecektir" dedi. TOFAŞ mekanik tören salonunda düzenlenen "1. Sürekli İyileştirme Paylaşım Konferansı'nda yaptığı konuşmada "TOFAŞ'ın ihracatı bu yıla göre, 2004'te yüzde 10 daha fazla olacaktır'' diyen Bene, şunları kaydetti: "2004'ten sonraki yıllar içinse daha büyük programlar düzenliyoruz. İç pazarda da 2004'te bu yıla göre en azından yüzde 2 daha yüksek bir pazar payı gerçekleşecektir. 1.3 multijet motorumuz, Doblo, Palio ve Albea ile piyasadan çok fazla talep gördük. Satışların artacağına inanıyorum.''

Yatırımlarda bürokrasi azalıyor

Yatırımcı kuruluşların önündeki bürokratik engeller azalıyor. Yatırımcı kamu kuruluşlarının, 10 trilyon liraya kadar projeler arasında yapacakları aktarma için DPT'den izin alma zorunluluğu kalktı. Bu yılki Bütçe Kanunu ile birlikte ödenekler arasındaki aktarmalarda bulunan yüzde 10 sınırının kaldırılması, kuruluşların, uygulamakta olduğu projeler arasında ödenek aktarımı yapabilmesini gündeme getirdi. Hem ödenekler arası aktarmada sınırın kalkması hem de 10 trilyon liraya kadar getirilen DPT'den izin yerine DPT'ye bilgi sistemi, kuruluşların daha hızlı hareket edebilmelerini sağlayacak. Bu uygulama ile DPT'nin iş yükü de azaltılmış olacak. Ancak, 10 trilyon liranın üzerinde olan ve yukarıda sayılan sektörlerde eski uygulama devam edecek.

Arçelik üçüncü defa birinci

Adecco ile Capital Dergisi'nin düzenlediği 'Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması'nın dördüncüsü, Arçelik'in üçüncü defa birinci olması ile sonuçlandı. Türkiye'nin en beğenilen ikinci şirketi Vestel, üçüncü şirketi ise Koç Holding oldu. Geçen onuncu olan Ülker bu yıl dördüncü olurken, geçen yılın dördüncüsü Turkcell bu yıl beşinci oldu.

Anketin saha çalışmaları, e-posta, telefon ve faks kullanılarak Temmuz-Eylül 2003 döneminde gerçekleştirildi. Sıralamaya giren şirketler ödüllerini, 14 Ocak 2004'de Ritz Carlton Otel'de özel bir gecede alacaklar.




23 Aralık 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED