AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A

'AB üyeliği fırsatını kaçırmak istemiyoruz'

Türkiye'nin AB üyeliğinin çok önemli olduğunu belirten Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 59. hükümetin, bu fırsatı kaçırma sorumluluğunu üzerine almayacağını söyledi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin AB üyeliğinin hayati derecede önemli olduğunu vurgulayarak 59. hükümetin bu fırsatı kaçırma sorumluluğunu üzerine almayacağını bildirdi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaklaşık 5 saat süren bir toplantı yaptı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AB konusunda Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün kurul üyelerine bilgi verdiğini aktarırken, "Gül'ün ifade ettiği gibi AB ülkelerinde Türkiye lehine bir hava mevcut" dedi.

İstikrar AB'ye bağlı

Çiçek, yabancı sermayenin genelde Türkiye'yi tercih etmediğini, bunun en önemli sebebinin ekonomik ve siyasi istikrar sorunu olduğunu vurguladı. Yabancı sermayeyi teşvik çabası içinde olduklarını anlatan Çiçek, "Türkiye'nin, orta ve uzun vadede siyasi ve ekonomik istikrarı önem göstermektedir. Bu da büyük ölçüde AB'ye bağlıdır. AB Türkiye için hayati önemli bir hedeftir ve geriye dönüş sözkonusu değlidir. Ulusal programla ilgili çalışmalarımızı süratlendirme kararı aldık. Bu ayın ortalarında ulusal prgram çıkacak ve kamuoyuna açıklanacak. Bunun ortaya çıkmasıyla neler taahhüt ettiğimiz kamuoyu tarafından bilinecek ve yasal düzenlemeler süratle gerçekleştirilecek. Gerekirse TBMM fazla mesai yapacak. Bu fırsatı kaçırmanın sorumluluğunu almak istemiyoruz" diye konuştu.

MGK'ya da gelebilir

6. Uyum Paketi'nin TBMM'ye ne zaman gönderileceği ve bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna Çiçek, "Öncelikli konumuz ulusal programdır. 6. Uyum paketi ile ilgili taslağı hazırladık gönderdik. Yeri geldiğinde değiştirilecektir. Başbakanlıkta da değişiklik olabilir. İbadethaneyle ilgili daha önce de yanlış anlama oldu. Bizim uyum paketinde ibadethanelerle ilgili yaptığımız şey, fiili durumu kontrol altına almaktır" cevabını verdi.

Haziran ayının ortasında Ulusal Programın açıklanacağını anlatan Çiçek, 6. Uyum Paketi'nin MGK'ya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "Muhtemelen oraya gidebilir. Bundan sonraki düzenlemelere mehaz teşkil edeceği için önce mehazın çıkması lazım. Beş tane paketi çıkarmış parlamento, altıncıyı da yedinciyi de çıkarır" diye konuştu.

Kamu hastaneleri tek çatı altına alınıyor

Sosyal güvenlik kuruluşları ve sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanması projesi, dünkü Bakanlar Kurulu'nda başlatıldı. 1 Temmuz'dan itibaren Sağlık Bakanlığı ve SSK tesislerinin ortak kullanıma açılacağını bildiren Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Ayrıca PTT, DDY, MEB gibi kurumlara ait sağlık tesisleri de bu çerçevede ortak kullanıma açılmış olacaktır. Böylece çok başlılık ortadan kalkacak, bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağı kurulacak, daha güçlü finansman yapısı oluşacak, kayıplar önlenerek, kaynak kullanımında etkinlik sağlanacak. TC kimlik numarası aynı zamanda sosyal güvenlik numarası olacak" dedi. Çiçek, yeni düzenleme ile sağlık sigortası uygulamasına geçileceğini de bildirdi.

 
Kılıç: Türk-ABD ilişkileri 'tezkere' darbesi aldı
İdamı kaldıran tasarı Meclis'te
Hükümet, AB Konseyi'nin hazırladığı "İdam Cezasının Kaldırılmasına İlişkin Ek Protokol"ü 20 yıl sonra TBMM'ye gönderdi.
CHP'de 'hizipci' tartışması başladı
CHP yönetimi, Anadolu Hareketi'ni "hizipçi" diye niteleyerek, "Geçmişte parti onlarındı. Kendi dönemlerini gözden geçirsinler" diyerek, parti içi demokrasi isteyenlere rest çekti.
NATO genişlemeyi, Irak'ı ve terörü konuşacak
NATO Dışişleri Bakanları Toplantıları bugün İspanya'da başlıyor. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül temsil ediyor.
Yerel seçimler öne alınmayacak
Özkök'ten AB'ye 'terör' eleştirisi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, AB'nin, KADEK'i "terörist örgütler" listesine almamasının, "terör örgütüne cesaret verdiğini" söyledi.
Kimsenin siyasi sistemi bizi ilgilendirmiyor
Gönül: Kararı siyasi iktidar alır
Kısa kısa...
3 Haziran 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED