AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Doların rengi değişiyor

ABD'nin ilk kez yeşil tonlarından oluşmayan yeni 20 dolarlık banknotu halka tanıtıldı. Fonunda yeşilin yanı sıra "şeftali ve açık mavi" tonlarının bulunduğu yeni Amerikan banknotunun, sonbaharda dolaşıma gireceği belirtildi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan yeni banknot, tamamen yeşil tonlardan oluşan diğer banknotların tersine yeni renkler, yeni seri numaraları ve yeni fon kullanılarak basıldı.

Ekim ayında dolaşıma girmesi beklenen 20 dololarların dışında yeni tasarımlı 50 ve 100 dolarlık banknotların da 2004 ve 2005'te dolaşıma gireceği ifade edildi.

Bu arada ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre, halen tedavülde bulunan 650 milyar doların yaklaşık 65'de biri olan 10 milyar doları Türkiye'de tedavülde bulunuyor. Halen dünyada tedavülde bulunan ABD parasının miktarı, tek tek tüm diğer ülke paralarının toplamından daha fazla konumda bulunuyor.



15 Mayıs 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED