AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
Makyajla acılarını kapatıyorlar

Dış görünüşünde abartılı olmayı tercih edenlerin genellikle hayatlarının diğer alanlarında da abartılı olduklarını ifade eden Psikolog Dr. Murat Güvençer, "Abartılı şekilde yüzüne boya süren bir insan, aslında acılarına, ızdıraplarına kalın bir boya sürüp, onu yok saymaya çalışıyordur" diyor.

  • ÜRÜN DİRİER
    Makyaj uygulamaları ve kıyafet seçimlerinde yapılan uç ve abartılı tercihler, psikologlara göre, büyük ve tedavi edilmesi gereken bir sorun. Psikologlara göre, gün içinde abartılı bir makyaj ve gösterişli, feminen kıyafetlerle sokağa çıkmak, stres, sıkıntı, ızdırap gibi can sıkıcı konuları örtmeye çalışmaktan ileri geliyor. Dış görünüşünde abartılı olmayı tercih edenlerin genellikle hayatlarının diğer alanlarında da abartılı olduklarını ifade eden Psikolog Dr. Murat Güvençer, "Abartılı şekilde yüzüne boya süren bir insan, aslında acılarına, ızdıraplarına kalın bir boya sürüp, onu yok saymaya çalışıyordur" diyor.

    Kadınlar acı çekiyor

    Gereksiz yere estetik ameliyat yaptırmanın da, kişinin içinde bulunduğu acı gerçeklerden ve kendisinden uzaklaşma çabasını gösterdiğini belirten Güvençer, "4-5 kere burun ameliyatı olmuş bir hastam vardı. Aslında kendisi bir şizofrendi, burnunun çok büyük olduğunu ve kırılacağını sanıyordu. Burnu çok küçük olmasına rağmen, bir zarar gelmemesi için burnunu tutarak yürüyordu yolda" şeklinde bir örnek de veriyor. İnsanların şu anda bir 100 yıl öncesine göre çok daha fazla acı çektiğine değinen Güvençer, kozmetik ve estetik gibi sektörlerin, bu acıları boyamak için geliştiğini belirtiyor.

    ABARTILI SÜSLENME HİÇLİĞE SÜRÜKLÜYOR

    Abartılı giyinme ve süslenmenin, insanın kendisini diğer insanlardan farklı hissetmek isteğinden kaynaklandığını belirten Psikolog Dilek Akıcı, "Bu farklılık, kendisini yalnızca dış görünüşte belli ettiği için, hastalıklıdır. Günümüz dünyasında, din ve ahlak gibi kavramları içerisi boşaltılmış durumda. Bu da insanları bir boşluğa ve hiçliğe sürüklüyor. Kişi, kendisini anlamlandırmak için, dış görünümünü zenginleştiriyor, böylece kendisini ifade ettiğini zannediyor" diye ekliyor.



  • 17 Nisan 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED