T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Sağlıkta hedef kalite

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık hizmetinde kalitenin yakalanması için bakanlık çalışanlarının her türlü sağlık kaynaklarından en üst düzeyde yararlanmalarını istedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sınırlı mali kaynaklar, tesis, sağlık insan gücü, tıbbi donanım gibi her türlü sağlık kaynaklarından amaca uygun, etkili ve en üst düzeyde yararlanılmasını istedi. Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerinin etkin, sürekli ve ulaşılabilir şekilde sunulmasının sağlanması için genelge yayınladı.

Valiliklere gönderilen genelgede, sınırlı mali kaynaklar, tesis, sağlık insan gücü, tıbbi teknolojik donanım, tıbbi malzeme, araç gereç gibi her türlü sağlık kaynaklarından amaca uygun, etkili ve en üst düzeyde yararlanılması talep edildi. Buna göre, kaynakların gerçekçi, ihtiyaçlara uygun ve doğru kullanılması ve dengeli dağılımının sağlanması için bazı konulara özen gösterilecek.

Sağlık ocakları 24 saat çalışacak

Öncelikle hiç personeli bulunmayan veya farklı nedenlerle faal olmayan sağlık ocağı ve sağlıkevi bölgeleri ile çeşitli nedenlerle sağlık ocaklarının hizmet veremediği nüfusa, kırsal kesim öncelikli olmak üzere koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tedavi hizmetleri sunan mobil sağlık hizmetleri aksamadan sürdürülecek. Birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve hizmetin ulaşılabilirliğini artırmak amacıyla, nüfusun yoğun olduğu ve hastaneye uzak bölgelerde 24 saat süreyle personel bulundurma uygulaması devam ettirilecek ve ihtiyaç duyulan bölgelerde bu uygulamaya geçilecek.



7 Şubat 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED