T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Sarıkamış'ta Olimpiyat mı olurmuş?

Kış Olimpiyat Oyunlarında 7 dal vardır. 78 yarışma yapılır. Ülkemizde ise Alp Disiplini hariç Uluslararası sporcumuz yok.

  • Bekir BORAN
    Düşenebiliyor musunuz dünya'nın her yerinden uçaklar dolusu kış sporları meraklıları, sporcular akın akın insanlar geliyor. Pistleri merak eden sporcular haftalar öncesinden gelmişler antreman yapıyorlar. Sarıkamış otelleri tıklım tıklım dolu onbinlerce insana ev sahipliği yapıyor. Geceler ise muhteşem geçiyor. Gece kulüplerinde eğlence, müzik, dans, Sarıkamış'ı çınlatıyor. Ve açılış için Dünya televizyonları naklen yayın arabalarını pistlere yakın yerleştirmişler. Kameralar durmadan çekim yapıyor. Sarıkamaş'ın muhteşem karlı dağlarında portakal sandığını kızak yapmış çocukları, perde kornişlerinin düz tarafını kullanarak kayak yapanları görüntülüyor.. Kahvelerde tek konuşulan olimpiyat! 'Neden olmasın' diyerek gerçeklerden bahsedelim. Kış sporlarında 7 dal vardır ve 78 yarışma yapılır. Bunların isimlerini tek tek yazmaya kalkarsam sayfada yer kalmaz. Bizim, kış oyunlarına katıldığımız tek dal Alp Disiplini'dir. Kros'ada katılırız. O kadar. 1998 oyunlarına "bir" sporcuyla gittik. 2002 USA oyunlarına "üç" kayakçı ile iştirak ettik. Ne oldu. HÜSRAN. Dünya olimpiyat komtesi Kış olimpiyat oyunlarını hangi ülkelere verir biliyor musunuz?

    "ÖRF VE ADETLERİNDE KIŞ SPORLARI OLAN" ülkelere. USA, Avusturya, İsveç, Norveç'le karıştırıyoruz kendimizi. Biraz da kış sporlarından bahsedelim... Evet, Uludağ, Kayak merkezlerimizin en çok isminden bahsedilen yeri. İnanmazsanız bu günlerde yani okulların sömestr tatiline girdiğinde gidin görün. Cıvıl cıvıl, her taraf dolu. Yarışmalar yapılır. Kupalar verilir tatil yapılır. Bursa artık Kayak sporuna hizmet veremeyince çareyi doğa bölgelerimizde arayan yetkililer Kayseri ve Sarıkamış'ı devreye soktular. Değerli meslekdaşım Murat Çelik'i okudum. Doğrudur. Sarıkamışta'ki kayak takımları, özel giysiler, snow boardlar, kar motorsiklerleri ve telesiyej. Son teknoloji ile donatılan tesisler keyif verici. Ve "Kış olimpiyatları neden burada yapılmasın" duygusuna kapılmış. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne bütçeden ayrılan parayı kış oyunları için aktarsın yeterli diyorsan.

    Şimdi sıkı durun:

    Olimpiyat oyunlarında müsabakalar şu branşlarda yapılır. Alp Disiplini, süper dev slalom, Erkekler Kombine iniş slalomu, Biatlon, 4.x7.5 km. Bayrak, Bayanlar 10km. takipli koşu, Bobsleigh, kayaklı koşu 10 km, Erkekler 4x10 km. Bayrak koşusu, Curling, Figür pateni, Buz dansı, Artistik patinaj, Akrobatik kayak, Buz Hokeyi. Bu dallar içinde hangisi ülkemizde yapılıyor... Doğrudur. Sarıkamış'ta belkide dünyanın en güzel kış sporları pistleri yapılabilir. Ancak, Olimpik tesisleri yapmamız biraz hayal olur. Artistik patinaj salonunun, Buz hokeyi salonunun maliyetini hiç hesapladık mı? En önemlisi, kar nedeni ile irtibatı kesilen kasaba, köylerimizin kaç tane olduğunu biliyormuyuz.

    Güzel Sarıkamış'a her şey yakışır. Ama Olimpiyat yapılır demeyin. Önce İstanbul'u kazanalım.



  • 13 Şubat 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED