AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Filistinliler sokağa döküldü

İsrail ordusunun, bir ay önce girdiği Beyt Hanun bölgesinde uyguladığı ambargo yüzünden özellikle gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Filistinli kadınlar, ambargonun kaldırılması için dün sokaklara döküldü.

Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun kasabasında yüzlerce Filistinli kadın, bir ay önce bölgeye giren İsrail ordunun kasabaya uyguladığı ablukayı protesto etti. Bu arada El Aksa Şehitleri Tugayları örgütü de, önceki gün İsrail'in Sderot kasabasına füze saldırısı düzenleyen direnişçilerin görüntülerini yayınladı. İsrail ordusunun, bir ay önce Sderot kasabasına düzenlenen füze saldırısında 2 İsrailli'nin ölmesinden sonra girdiği Gazze Şeridi'nin Beyt Hanun kasabasında uyguladığı abluka, Filistinli kadınları sokağa döktü.

İnsanlık trajedisi yaşanıyor

Filistinli kadınlar, attıkları sloganlarla Beyt Hanun'a uygulanan ablukayı protesto etti. Bölgeye giren İsrail ordusu, uyguladığı ablukanın yanısıra, direnişçilerin gizlenerek roket fırlattığı iddiasıyla 900 hektarlık araziyi de buldozerlerle dümdüz etti. İsrail 1 aydır Beyti Hanun bölgesini abluka altında tutuyor. Gıda ve ilaç sıkıntısının had safhaya ulaştığı bölgedeki Filistinliler, ambargonun kaldırılması için çağrı yapıyor.

BİRLİK OLMAZSAK FELAKET OLUR

Filistin Başbakanı Ahmed Kurey, kargaşa içindeki Filistin'in, herkes birlik olmadığı takdirde "felaketle karşı karşıya kalacağı'' uyarısında bulundu. Kurey, El Aksa Şehitleri Tugayları militanlarının Cenin'de bir hükümet binasını ateşe vermesinin ardından, "Filistin halkı kargaşayı yenmek için birlik olmalı. Eğer Batı Şeria'da kargaşa büyürse eşi görülmedik bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz'' dedi. Öte yandan, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin'de dün binlerce Filistinli, hükümet binasını ateşe veren El Aksa Şehitleri Tugayları'na destek vermek amacıyla gösteri yaptı. Olay yerinde bulunan AFP muhabiri, yerel saatle 11:30'da başlayan gösteride, yaklaşık 5 bin kişilik grubun, "Zübeydi'ye dokunan ölecek. Ona dokunmak isteyenler işbirlikçi'' diye bağırdığını kaydetti. Onlarca silahlı kişi tugayların yerel yöneticisi Zekeriya Zübeydi'ye destek vermek amacıyla havaya ateş açtı. Bazıları maskeli olan göstericilerin Filistin lideri Yaser Arafat'ın fotoğrafları, Filistin bayrakları ve El Aksa Şehitleri Tugayları pankartları taşıdıkları kaydedildi.



2 Ağustos 2004
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED