AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
"Kafa kesme" sahtekarlığı

Irak'ta kaçırılan bir Amerikalı'nın kafasının kesilerek öldürüldüğüne dair haber ve görüntülerin, Benjamin adlı bir Amerikalı'nın hazırladığı mizansen olduğu ortaya çıktı.

Irak'ta rehine infazına ilişkin dün korkunç bir skandal ortaya çıktı. Ebu Musab El Zerkavi'ye bağlı grup tarafından kaçırıldığı belirlirtilen bir Amerikalı'nın kafasının kesildiğine dair haberler bütün uluslararası haber ajansları tarafından dünyaya duyuruldu. Haberlerin yanısıra, Amerikan AP ajansı da kafasının kesildiği öne sürülen Amerikalı'nın resmini yayınladı. Szö konusu haber ve video görüntülerinin her zaman olduğu gibi, "bir internet sitesinde yayınlandığı" bildirildi. Ancak daha sonra bütün bunların yalan olduğu ortaya çıktı.

Sahte kan kullanarak yapmış

Associated Press ajansının San Francisco'da ulaştığı, kasette görüntüleri yer alan 22 yaşındaki Benjamin Vanderford, bir arkadaşının evinde sahte kan kullanarak bu görüntüleri çektiğini söyledi. Kaseti aylar önce internette yayınlamaya başladığını belirten Vanderford, ''Bir numaraydı, ama şu ana kadar kimse fark etmedi. Bunu birkaç sebepten yaptım. Sebeplerden biri dikkat çekmekti. İkincisi bu tür video kasetlerin sahtesinin ne kadar kolayca yapılabileceğini göstermekti'' dedi.

Video görüntüsünde rehine olduğu öne sürü len Amerikalı genç, "Benim adım Benjamin Ford. San Francisco, California'danım. Bu ülkeyi terketmemiz gerek, yoksa herkes bu yolda ölecek" diyor. Aynı haberde daha önce Suudi Arabistan'da öldürülen ABD'li mühendis Paul Johnson'un görüntüsüne de atıfta bulunuldu. Bu skandal, kafa kesme görüntülerinin gerçek olup olmadığını yeniden tartışmaya açtı.



8 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED