AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

  • KKTC Büyükelçisi veda ziyaretlerinde
    KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç, görev süresinin bu ay sona erecek olması dolayısıyla Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan'ı ziyaret etti. Bulunç, burada yaptığı konuşmada, 5 yıldır sürdürdüğü büyükelçilik görevinin son iki yılında KKTC'nin ulusal davası açısından kritik bir dönem geçirildiğini kaydetti. Türk Eğitim-Sen'in bu dönemde kendilerine verdiği destek için teşekkür eden Bulunç, "İnanıyorum ki tarih, 11 Kasım 2000 tarihinden sonraki süreç ve Annan Planı ile ilgili tartışmaları çok iyi yargılayacaktır" dedi. Sendika Genel Başkanı Özcan da, Bulunç'un Ankara'daki görevinin sona ermesinin, Kıbrıs davası için yapacaklarının bittiği anlamına gelmediğini belirterek, "Üzerinizde büyük sorumluluk var, katkılarınızın devam edeceğine inanıyoruz" dedi.


  • Somuncuoğlu, 'Annan Planı'nın kitabını yazdı
    Eski devlet bakanlarından Sadi Somuncuoğlu'na göre, Annan planı kabul edilseydi, "Lozan'dan sonra ilk defa vatan bilinen topraklar terk edilecekti"... Somuncuoğlu, "Annan Planı Gerçeği ve KKTC'nin Kurtuluşu" adlı kitabında, "Annan planı yürürlüğe girseydi ne olurdu?" sorusuna cevap ararken, "Sadece Rum kesiminin adı değişmiş olacak; KKTC, kurulan üniter devlete monte edilecekti. KKTC doğrudan AB üyeliği imkanlarından yararlanamayacak, uzun süre aday statüsünde tutulacak ve Türkiye de, altından kalkamayacağı bir bedelle karşı karşıya kalacaktı. Lozan'dan sonra ilk defa vatan bilinen topraklar terk edilecekti" dedi.


  • Kılıçdaroğlu: Meclis ilaç sektörünü araştırsın
    CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ilaç sektörünün içinde bulunduğu durumu saptamak, Sağlık Bakanlığı ve sosyal güvenlik kurumlarının bu konuda izledikleri politikaları araştırmak amacıyla hazırladığı önergeyi, TBMM Başkanlığı'na sundu. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları tarafından imzalanan Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergenin gerekçesinde, Türkiye'de ilaç sektörünün özellikle üzerinde durulması gereken bir alan olduğuna vurgu yapıldı.


  • MHP: Hükümet çiftçiyi perişan etti
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, çiftçinin durumuna dikkat çekerek hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Ekici, partisinin Yozgat İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 2004 yılı verileri incelendiğinde, tarım sektörünün çökertilmiş olduğunun görülebileceğini söyledi. 2003 yılında yüzde 2.5 olan tarımdaki küçülmenin, 2004 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10'a ulaştığını vurgulayan Ekici, "AK Parti'nin tarım politikaları, çiftçiyi, tüccarı, tarım ürünleri sanayicisini ve ofisi de perişan etmiştir" dedi.


  • 'Yehova Şahitleri' Başbakanlık'ta
    Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Vahit Bıçak, merkezi New York'ta bulunan Yehova Şahitleri Dünya Genel Merkezi'nin temsilcisi Jim Andrick'i kabul etti. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme talebinde bulunan Andrick'in ziyaretinde Türkiye'deki Yehova Şahitleri'nin temsilcisi Mete Süer de hazır bulundu. Görüşmede, Yehova Şahitleri'nin ibadet, örgütlenme özgürlüğü gibi konularda karşılaştıkları sorunların Andrick tarafından dile getirildiği kaydedildi. Bıçak'ın da, Türkiye'de din ve vicdan özgürlüğünün sadece Yehova Şahitleri için değil herkes için ayırım gözetilmeden güvence altına alındığını kaydettiği bildirildi.



    19 Ağustos 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED