AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R

Vah Beşiktaş vah

Artık susmayacağım; koca Beşiktaş'ı bu hale düşürenler hiç sıkılmıyor, utanmıyor mu? Koca Kartal daha mevsim başında "kümede kalır mı?" tartışmalarının konusu oluyorsa buna sebep olanlar suçlanmalı, Beşiktaşlı'nın vicdanında yargılanmalı. Olmaz böyle şey. 4 kişilik bir defans, ama 14 kişi de olsa değişmez. Yer tutmayı beceremeyen, markaj diye bir kavramın olduğundan habersiz, futbol fukarası 4 kişi... Garip ama gerçek; topla hızlı olan Gaziantep, belki Beşiktaş'a özellikle ilk yarıda daha çok hücum teşebbüsü tanıdı ama, kendi defanslarından dönen toplarla Kartal'ın ne orta sahasını, ne de defansını bıraktı, hallaç pamuğu gibi attı. Siyah-Kırmızılı takım, attığının üç katı net gol pozisyonuna girdi. Bunlardan sadece birini Beşiktaş kalecisi Murat 90'dan çıkarma başarısı gösterdi. Diğerleri genelde şansa hep siyah-Beyazlı futbolculara çarptı, bir bölümüde auta gitti.

Hadi Beşiktaş'ın geri dörtlüsü yani Ali Günüş-Mustafa Doğan, Ronaldo-İbrahim Üzülmez beceriksiz, dağınık, başarısız; ya orta sahaya ne demeli. Tek tek isim olarak ele alırsak, zirveye oynayan kulüplerin bile ağzının suyunu akıtan 4 futbolcu: Okan-Tümer-İbrahim Toraman-İbrahim Akın Kartal'ın orta sahasını toparlayamadılar. Çalışmadılar mı? Çok çalıştılar. Bireysel becerileri mi yoktu? Hayır vardı; soldan İbrahim Akın, sağdan Okan Buruk üstelik ciddi ortalar yaptılar. Yani kanatları çalıştırdılar. Ama orta sahacı olarak oyun kurgusu yönünden de defansif anlarda adeta buharlaşıp tüm yükü geri dörtlüye bırakmaları onları çok başarısız kıldı.

Önde de Carew sefilleri oynamak zorunda kaldı. Zira yanındaki Sergen için, eskilerin şu sözlerini söylemek zorundayım: "Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye".

Gelelim Vicenta Del Bosque'ye. Bu ünlü "!" hoca takımı 4-0 yenik düşene kadar defanstaki futbolcularını markaj için ikaz etmeyecek kadar dehşet bir futbol allamesi; helal olsun!

Kırmızı-Siyahlılar başarılı toplu defans, toplu hücumla hakettikleri 3 puanı Gaziantep'e götürürken son 13 dakikada tecrübesizliklerinin kurbanı olarak hatalı bir defans taktiğiyle 3 gol yediler. Ama bu hakettikleri 3 puana gölge düşürmedi.


30 Ağustos 2004
Pazartesi
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED