AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Eman Bağdat'ta

Seyahat dergisi Eman dünyayı dolaşmayı sürdürüyor. Yeni sayının kapağında Bosna'nın şirin kenti Travnik var. Haluk Dursun'un gezi yazısını Bülent Katkak fotoğraflıyor. Mustafa Aksay'ın İskoçya'yı, Beşir Ayvazoğlu'nun Tataristan'ın Kazak kentini anlattığı dergide Dubrovnik, Beyrut, Vietnam, Sudan ve Strasbourg da bulunuyor. Ülke Özel Akagündüz ise savaş sırasındaki Bağdat'ı kelimelere döküyor.
Bilgi tel: 0 212 235 38 53

Aralık'a Virgül

Kitap eleştirisi dergisi Virgül'ün yeni sayısının kapağında Tansu Açık'ın kaleme aldığı Evliya Çelebi Seyahatnamesi Okuma Sözlüğü var. Tanıl Bora Ömer Seyfettin'in Türk milliyetçiliği üzerine değinirken, Talat Parman Freud'un yeni nesle etkisini tartışıyor. Kemal İnal'ın ders kitaplarındaki insan hakları arayışına eğildiği dergide Yiğit Bener ve Bedirhan Toprak ile yapılmış söyleşilere yer veriliyor.
Bilgi tel: 0 212 252 42 80

Nida'dan Said Çekmegil özel sayısı

Malatya'da çıkan düşünce dergisi Nida, fikir adamı M. Said Çekmegil adına bir özel sayı hazırladı. Çekmegil'in fikir dünyasını tanıtmayı amaçlayan sayıda Hüseyin Karatay, Metin Önal Mengüşoğlu, A. Sait Akçay, Semra Çekmegil, Abdullah Yıldız, Hamza Türkmen, Hekimoğlu İsmail ve Yavuz Bülent Bakiler Çekmegil'i anlatıyor. Dergi Çekmegil'in yazı ve mektuplarına da yer veriyor.
Bilgi için tel: 0 422 321 21 87



2 Aralık 2004
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED