AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
'İşgal biterse terör durur'

Londra saldırılarının Irak savaşı ile bağlantılı olduğunu belirten Londra Belediye Başkanı Livingstone, Londra'nın korunması için İngiltere'nin Irak'tan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, geçen ay bombalı saldırılar düzenlenen Londra'nın korunması için İngiltere'nin birliklerini Irak'tan çekmesi gerektiğini söyledi. Livingstone, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, Londra'yı teröristlerden korumak için etkili bir çalışma yapılmasının ve İngiltere'nin Irak'tan çekilmesinin gerektiğini belirterek, bunların birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Ken Livingstone, "ABD'nin Irak'ta istikrarı sağlayamaması da aynı sorunla bağlantılı: İstihbarat'' diye konuştu. İngiliz hükümetinin Irak'taki savaşa katılmasını daha önce birçok kez eleştiren Livingstone, Irak savaşından önce Londra'da düzenlenen savaş karşıtı gösterilere de katılmıştı.

Polis tetikte bekliyor

56 kişinin öldüğü 7 Temmuz saldırılarından bir ay sonra, Londra'da yeni bir saldırı olasılığına karşı 6 binden fazla polis dün görev başındaydı. Gerek 7 Temmuz'daki bombalamalar, gerekse iki hafta önceki saldırı girişimleri, Perşembe günü gerçekleştirilmişti. Buradan hareket eden İngiltere polisi, geçen perşembe günü metro istasyonları, hükümet binaları çevresinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartmış, bazı noktalarda çatılara keskin nişancılar yerleştirilmişti. 6 binden fazla polisin görev aldığı güvenlik önlemleri, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana gerçekleştirilen en büyük operasyon olarak nitelenmişti. Dün ise tekrar Londra'da bunun bir benzeri yaşandı. İngiliz sivil polislerin, işe gitmek için yola koyulan 3 milyon kişinin arasına karıştığı belirtildi. Polis saldırı olacağına ilişkin bir istihbaratın söz konusu olmadığını, ancak her ihtimali gözönünde bulundurmak gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamda önlemlerin, halka güven verme amacı taşıdığı kaydedildi.

İlk tutuklu cezaevinde

Londra'da 21 Temmuz'daki bombalı saldırı girişimleriyle ilgili soruşturma çerçevesinde, İngiltere'de suçlanan ilk kişi olan İsmail Abdurrahman'ın, mahkemeye çıkarılmak üzere cezaevine gönderildiği bildirildi. Adli kaynaklar, dün hakim önüne çıkarılan Abdurrahman'ın 11 Ağustos'a kadar cezaevinde kalacağını söylediler. Abdurrahman'a, "terör eylemi düzenleme, eylem hazırlığında bulunma veya bu eylemin düzenlenmesini teşvik etme'' gibi suçlamalar yöneltildiği belirtildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden ve terörizmle en ufak bir ilişkisinin bulunmadığını söyleyen Abdurrahman'ın, 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Yeni terörle mücadele yasasına göre resmen suçlanan İsmail Abdurrahman, saldırılardaki bombacılar olmakla suçlanan 4 zanlı arasında yer almıyor. Saldırıların ardından yaklaşık 30 civarında kişi gözaltına alınmıştı. Bunların 14'ü halen gözaltında tutuluyor.

  • LONDRA



  • 5 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED