AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Başkanlar koltuğa yapışmış kral gibi
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Nejat Ekrem Basmacı'nın koltuk sevdası siyasetçileri solladı. 47 yıldır başkanlığı kimseye kaptırmayan Basmacı, senelerdir başkanlık koltuğunda oturan oda ve borsa başkanları listesinde ilk sırada yer aldı.

'Afet' pazarlığı yapıyorlar
Kum zemin üzerine kurulan Denizevler Mahallesi, 2001'de 'afete maruz bölge' ilan edildi ve boşaltılması istendi. Ancak mahalle sakinleri evlerini terketmek istemiyor.

Kız babasına erkek bebek cesedi verildi
Erciyes Ünivesitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerinin ardından, bir skandal da ölen bebeklerin ailesine verilmesi sırasında yaşandı. Ömürlü Orhan isimli baba, kız çocuğu doğmasına rağmen, kendisine erkek bebek cesedi verildiğini söyledi.

Her şey 'Gülbeyaz' için
Köyün âmâ kızı Gülbeyaz tarafından yanan tarladan kurtarılan Bahattin Taşkın, hayatını körinsanlara adadı. Taşkın'ın en büyük dileği 'Gülbeyaz'ın adını yaşatmak için bir göz kliniği açabilmek

Bir tarih çöküyor
Yavuz Sultan Selim Camii yıllardır restore edilmeyi bekliyor. Kaderine terk edilen tarihi caminin şadırvan tavanı çökmeye başladı

Kaliforniya ile Türk öğrenci takası
İstanbul Üniversitesi ile ABD'nin San Bernardino Kaliforniya Devlet Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren anlaşma imzalandı. Anlaşmayla Türklerin yoğun olduğu Kaliforniya'da Türk Dili ve Edebiyatı Kürsüsü de açılacak.

100 Temel Eser'in yaşayan tek yazarı
MEB'in ölen yazarlardan seçtiği "100 Temel Eser" listesinde yer alan "Ölümsüz Aile" isimli eserin yazarı Natalie Babbitt halen hayatta.

Öğretmene kariyer sınavı Başbakanlık'ta
'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yükselme Yönetmeliği' ile öğretmenlere kariyer sınavı getirilirken, uzman öğretmenlerin maaşlarında 70, başöğretmenlerin maaşında ise 140 YTL iyileştirme öngörülüyor.

Vali güler: kısıtlamayı kulüpler önerdi!

TSK'da yeni dönem
Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Fırtına ile 1. Ordu Komutanı Org. Tolon emekliye ayrıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Ora. Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri 'ne Org. Cömert atandı. Org. Başbuğ da 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi.

28 Şubat'ın bir paşası daha emekli oldu
Sultanbeyli ilçesine Atatürk heykeli dikerek 28 Şubat sürecinde adını duyuran, dönemin 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tümgeneral Osman Doğu Silahçıoğlu emekliye ayrıldı.

Terör tazminatı bir yıl daha uzatılıyor
Terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için çıkartılan kanunun süresi İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı önerge ile Meclis'in yeni yasama döneminde bir yıl daha uzatılacak.

11-16 arasında güneşte kalmayın!
İstanbul'da dün 34 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığınn bunalltığı vatandaşlar denize ve fiskiyelerin altına koştu. Bugün bir derece daha artacağı bildirilen sıcaklığa karşı vatandaşları uyaran İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, "yaşlı ve hastalar sokağa çıkmasın" dedi

Safa Önal'dan dünya rekoru
Senarist Safa Önal, filme çekilmiş 395 senaryosuyla dünya rekoruna imza atarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Önal , rekorunun Türk sinemasının onuru olduğunu söyledi.

Düğün dağıldıktan sonra patlama oldu

İETT şoförleri artık akbil basmayacak
İETT şoförlerinin, akbili veya bileti olmayan yolcular için ücretle akbil kullandırmasına son verildi. Uygulamanın sahte biletçilere yarayacağı ve İETT'nin zarar edeceği savunuluyor.

Avrupalı âmâlar İstanbul'da

Sigorta şirketlerinin yeni TCK uyanıklığı!
Yeni TCK'yla trafik kazalarındaki kusur oranlarının mahkemeler tarafından belirlenmesi kuralı getirildi. Trafik kaza tutanaklarında kusur oranlarına yer verilmemesi nedeniyle sigorta şirketleri zararları ödemiyor.

Demiryollarına Almanya örneği

Şehir gibi havaalanı
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde beş yıl içerisinde 15 bin ton gıda, 960 ton temizlik maddesi, 45 ton tuvalet kağıdı, 720 bin adet çöp poşeti tüketildi.

Er Coşkun Kırandi serbest bırakıldı

Klimalı ayakkabı

Kısa kısa..



5 Ağustos 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED