AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Olimpiyat köyüne 6 dini merkez
    İzmir'de 11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacak Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (UNIVERSIADE 2005 İZMİR) katılacak sporcu ve delegasyon başkanlarının ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için, Oyunlar Köyü'nde 6 dini merkez açıldı. Oyunlar Köyü'ndeki 40 ve 50'şer metrekarelik alanlarda, Müslümanlar için mescit, Yahudiler için havra, Katolik, Protestan ve Ortodokslar için kilise oluşturulurken, bir alternatif din merkezi de yapıldı. Halı kaplanan ibadet merkezlerine masa, sandalye ve dolap konuldu. Bunun dışındaki haç, ikona, kitap, seccade, tespih, mihrap gibi özel dini malzemeleri, dini cemaatler hazırladı. Oyunlar süresince dini merkezlerde Protestanlar için 10, Katolikler için 5, Ortodokslar için 4, Yahudiler için 2, Müslümanlar için ise 2 olmak üzere toplam 23 din adamı görev yapacak. Bu arada UNIVERSIADE 2005 İzmir'de, Olimpiyat Köyü ile oyunların yapılacağı çeşitli salonlar arasında sporcu, antrenör ve yöneticilerin ulaşımlarının sağlanması için 1236 araç kiralandı. Otobüs, minibüs, panelvan ve binek otomobilden oluşan filo, Balçova'daki 50 bin metrekarelik alana konuşlandırıldı.

  • Sahillerde ceza yağmuru
    Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 15 günde 87 sahil güvenlik botu tarafından yapılan denetimlerde, kanuna aykırı davranan 864 tekneye 57 bin 439 YTL idari para cezası verildi. Kıyı bölgelerinde jet-ski ve sürat teknelerinin neden olduğu kazalar üzerine, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun talimatıyla harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında denetimlerini arttırdı. 16-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılan uygulamalara, 87 sahil güvenlik (SG) botu, 9 helikopter, 29 kontrol botu, 10 Kıyı Sularda Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (KEGAK) ile 28 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET) katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri; Karadeniz'de 233 balıkçı teknesi, 5 kuru yük gemisi ve 4 yük kosteri, Marmara'da 118 balıkçı teknesi, 16 tanker, 21 yolcu motoru, 8 yat ve 5 yük kosteri ile 1'er kum kosteri, jet-ski ve kuruyük gemisi, Ege'de 69 balıkçı teknesi, 9 yat, 20 sürat motoru, 42 jet-ski, 59 yolcu motoru, 3 yolcu gemisi, 14 trol teknesi, 1 lastik bot, 2 dalgıç teknesi ve 1 kuruyük gemisi ile Akdeniz'de 39 balıkçı teknesi, 30 paragat, 1 yat, 18 sürat motoru, 1 jet-ski, 28 yolcu motoru, 1 tanker ve 3 trol teknesini kontrol etti. Denetimlerde, Karadeniz Kıyılarında 834, Marmara'da 27 bin 415, Ege'de 19 bin 960 ve Akdeniz'de 9 bin 230 YTL'lik idari para cezası verildi.

  • CHP'li kadın vekiller: Sayı değil nitelik önemli
    CHP kadın milletvekilerinin, Türkiye Milletvekilleri ve Seçilmişleri İzleme Komitesi'nin (TÜMİKOM) açıkladığı rapora tepkisi devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı ile İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, yanlış ölçütlerle yapılan değerlendirmeleri önemsemediklerini belirterek, "Sadece sayısal verilerin esas alınması yanıltıcı, konuşmaların içeriği ve niteliği de önemlidir" dedi. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, CHP'nin 2 önemli kadın milletvekili Araslı ve Keleş ile birlikte mecliste basın toplantısı düzenleyerek, İzleme Komitesi'nin bayan milletvekilleri ile ilgili rapor sonuçlarını değerlendirdi. Meclis çalışmalarında sadece sayılara değil, niteliğe de bakılması gerektiğinin altını çizen Araslı, "Değerlendirmede kullanılan ölçütlerin de yanlışlara ve karışıklıklara yol açabilecek niteliktedir. Kimi yorumlarda, kadın milletvekillerinin yeterince calışmadığı ve rapordaki sayısal verilerin karışıklara ve yanlış anlamalara yol açabilecek biçimde sunulduğu görülmektedir" şeklinde konuştu.

  • ANKARA (CİHAN)

  • AK Partili vekiller milletini dinliyor
    Meclis'in tatile girmesiyle birlikte AK Parti'ye mensup Mardin Milletvekilleri Beşir Hamidi, Nihat Eri ve Selahattin Dağ, Mardin'e geldi. Mardin merkezine bağlı ilçe ve köyleri, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve İl Başkanı Şeyhmus Dinçer ile birlikte ziyaret eden milletvekilleri, Mardin'e hizmet için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır oldukları sözünü verdiler. Milletvekilleri, Yeşilli İlçesi'nde, AK Partili Belediye Başkanı Enver Sağlam tarafından karşılandı ve AK Parti İlçe binasında vatandaşlarla bir araya geldiler. Göreve geldikleri günden beri Türkiye'ye ve Mardin'e yaptıkları icraatlar hakkında kısa bilgiler veren vekiller, vatandaşlardan kendileri hakkında önyargılı olmamalarını ve yaptıkları hizmetleri görmelerini istediler.

  • MARDİN (AA)

  • AKP'nin balonu üç yılda söndü
    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, AK Parti'nin "Umut balonun üç yılda söndüğünü" söyledi. Ayhan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini anlattı. İhracattaki artışın azalma trendine girdiğini, ancak ithalat artışının aynı tempo ile devam ettiğini ifade eden Ayhan, bu nedenle dış ticaret açığının arttığını kaydetti. Önlem alınmadığı takdirde 2005 yılı toplam dış ticaret açığının 45 milyar dolara ulaşabileceğini ileri süren Ayhan, yıl sonunda cari açık miktarının 20 milyar doların üzerinde çıkabileceğini ifade etti. Ayhan, AK Parti'nin 32 aylık iktidarında Türkiye'nin borçlarının 118 milyar dolar arttığını ve bu dönemde bütçeden 102 milyar dolar faiz ödendiğini ileri sürdü. Ayhan, çiftçilerin, masraflarını bile çıkaramadığını öne sürdü.

  • ANKARA (A.A)

  • Baykal solda kulaç atmamıştır
    SHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Akalın, "Deniz Baykal, siyasi hayatının hiçbir döneminde solda kulaç atmamıştır" dedi. Akalın, yaptığı yazılı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in sol partilere ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi. Akalın, şunları kaydetti: "Öncelikle Özyürek kendi genel başkanına sol bir parti olup olmadıklarını sormalıdır. Çünkü denizlerde kulaç sayısıyla gündeme gelen genel başkanının siyasal yaşamı boyunca solda kulaç atmadığı ve sola herhangi bir başarı kazandırmadığı tüm Türkiye'nin malumudur. CHP ne tek seçenektir ne de sol seçenektir."

  • ANKARA (A.A)

  • Din Kültürü kadrosu ilahiyatçılara verilsin
    TİYEMDER Başkanı Yazıcı, binlerce İlahiyat Fakültesi mezunu öğretmen adayının mağdur olduğunu belirterek "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine gereken kadronun ayrılmasını talep ediyoruz" dedi. Tüm İlahiyat Fakültesi ve Yüksek İslam Enstitüsü Mezunları Derneği (TİYEMDER) Milli Eğitim Bakanlığı'nın 30 bin sözleşmeli öğretmen alımına yönelik hazırlıkları üzerine bir açıklama yaptı. Yazıcı, öğretmen olmayı bekleyen ve kendine uygun iş bulamayan binlerce mağdur İlâhiyat Fakültesi mezunu olmasına rağmen, ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrolarında ciddi bir kadro açığının bulunduğunu belirten Yazıcı, açıklamasında, var olan öğretmen açığının giderilmesi için sözleşmeli öğretmen kadrosunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine gereken kadronun ayrılmasını talep ettiklerini ifade etti. Yazıcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Milli eğitim sistemimizde son yıllarda atılan olumlu adımlar sonucu artık her derse kendi branş öğretmeni girecektir. Ancak hâlâ bazı okullarda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi gibi hayatiyet arz eden bu önemli ders, öğretmen yetersizliğinden dolayı farklı branş hocaları tarafından okutulmaktadır. Bizler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine gereken kadronun ayrılmasını talep ediyoruz "

  • İSTİHBARAT SERVİSİ İSTANBUL

  • Şehit teğmen toprağa verildi
    Göreve giderken geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan Jandarma Teğmen Deniz Karakuş, İstanbul'da toprağa verildi.Teğmen Karakuş için Levent Camii'nde dün öğle vakti cenaze namazı kılındı. Karakuş'un Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi daha sonra top arabasına konuldu.Şehit teğmenin cenazesi, askeri törenin ardından defnedilmek üzere Hasdal Belediye Mezarlığı'na götürüldü.Törene, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Gafur Aksu ile askeri yetkililer ve Karakuş'un ailesi katıldı.

  • İSTANBUL (A.A)

  • 7 yıldızlı turizm fabrikası
    Türkiye ve Akdeniz'in en büyük oteli Sungate Port Royal, 1100 çalışanı ile hem dev bir fabrika hem de adeta bağımsız bir turizm cumhuriyeti.. Türk turizmine yeni bir bakış açısı getiren Sungate Port Royal Otel, gerek yurt içinden seçilmiş özel ve gerekse yurt dışından getirilen her biri kendi alanında uzman toplam 1100 çalışanı ile adeta bir fabrika. Kemer Beldibi'nde bulunan otel, sıra dışı mimarisi, 5000 çam ağacı arasına yayılmış 250 dönümlük arazisi, standartları aşan hizmet anlayışı, benzeri olmayan lüksü ve konuklarına sunduğu 5 yıldız standartlarının çok ötesindeki hizmeti ile de bağımsız bir turizm cumhuriyeti. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen personel, otele hemen girişte, gözünüze çarpıyor. Otele giriş, yani karşılama, Taylandlı çalışanlar ile başlıyor. Dünyanın 2. büyük otel SPA Merkezi'ne sahip olan Sungate Port Royal'ın SPA Merkezi'nde, hem Türk hem özel eğitim almış Taylandlı ve Çinli personel bulunuyor. Yine 9 alacarte restorana sahip olan otelin mutfakları dünyaca ünlü şeflere emanet. Otelin her köşesinde, Türk personelin yanısıra Kırgız, Alman ve Rus çalışan, göze çarpıyor. Halkla İlişkiler Müdürü Yeşim Gülcegün, çalışan tüm personelin işe başlamadan önce bir oryantasyon eğitimine tâbi tutulduğunu belirterek "Eğitim sonrasında işe başlatılan personelin, yeniliklere ve değişen trendlere karşılık belirli süreçlerde eğitimleri devam ediyor" diyor.

  • METİN BADEMLİ / ANTALYA

  • Uzman pedagoglarla Çocuk Kulübü
    20.000 metre karelik alan üzerine kurulu "KIDS KINGDOM " çocuklara uzman pedagogların ve eğitmenlerin rehberlik ettiği bir çocuk kulübü. Bu sebeple özellikle yabancılar, çocuklarıyla geliyor ve emin ellerde olan çocuklarını düşünmeden dinleniyor. Doğu ve Batı'nın tüm zenginliklerini bünyesinde barındıran SUNGATE, konuklarının hoşça vakit geçirmesi için sıra dışı eğlence kaynaklarını büyük bir özenle hazırlıyor. SUNGATE'in profesyonel animatörleri ve dünyanın farklı kültürlerinden gelen dansçıların dans gösterileri ile konuklara birbirinden ilginç gösteriler sunuluyor.

  • İhale kavgasında silahlar konuştu
    Yeni Galata Köprüsü'nün altındaki iki dükkanın ihalesine katılan iki rakip firma arasındaki anlaşmazlık, silahlı kavgaya dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nün, Yeni Galata Köprüsü'nün altındaki iki dükkanı kiraya vermek için düzenlediği ihalede silahlar konuştu. Rakip firma temsilcileri arasında, ihale sırasında yaşanan anlaşmazlık daha sonra silahlı kavgaya dönüştü. Rakip firma temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'nden çıktıktan sonra da tartışmayı sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi Kontrol Daire Başkanlığı yakınlarında ise silahlar ateşlendi. Taraflardan yaralanan olmazken, görgü tanıklarının ifadesine göre, olay yerinden geçen bir kadın yaralandı. Olayın ardından, Cinayet Masası ekipleri Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek ihaleye katılan firmalar hakkında bilgi aldı.

  • ZEKERİYA GÜLÜN, İSTANBUL

  • Büyükçekmece ve Eminönü'nde çete operasyonu
    Büyükçekmece ve Eminönü'nde yapılan operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, mahkeme kararıyla Büyükçekmece ve Eminönü'ndeki çeşitli ev, otel ve işyerlerinde arama yapıldı. Operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütüne üye oldukları ileri sürülen A.K, E.A, A.N, S.C, N.P, M.A.V, H.Y, M.D. ve B.Ş. gözaltına alındı. Çok sayıda kişinin de arandığı belirtildi. Operasyonda, fuhuş yapmak amacıyla Türkiye'de bulundukları ileri sürülen yabancı uyruklu 121 kadın da yakalandı. Aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca ile değişik çaplarda 44 adet mermi, 64 adet banka dekontu, el yazısıyla yazılmış ve içerisinde yabancı uyruklu kadın isimleri ile karşılarında rakamlar bulunan 71 not kağıdı ve 30 gram esrar elde edildi.

  • İSTANBUL (A.A.)

  • Taşocakları isyan ettirdi
    Gaziosmanpaşa Cebeci Mahallesi'ndeki taşocaklarının kapatılmasını isteyen mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yaptı. Mahalle halkından seçilen 4 kişi ise, taleplerini iletmek üzere Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Taşocaklarının tozu nedeniyle, çocuklarını astım hastası olduğunu iddia eden vatandaşlar, ocaktaki patlamaların da, evlerinde çatlaklar oluşturduğunu savundular. Protesto için çocuklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önüne gelen kadınlar, sorunları çözülmediği takdirde ölüm orucuna başlayacaklarını söylediler. Ellerinde, "Dinamite, depreme hayır" yazılı pankart da taşıyan protestocu kadınlardan Suzan Kafa, taşocaklarının tozu nedeniyle astım hastası olan 12 yaşındaki kızını tedavi ettirmek için sürekli Çapa Tıp Fakültesi'ne gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

  • ZEKERİYA GÜLÜN/İSTANBUL

  • Kayıp üç kişi aranıyor
    Trabzon Vali Yardımcısı ve İl Kriz Merkezi Başkanı Mehmet Özmen, yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan üç kişiyi arama çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Sel ve heyelanlarda Of ve Çaykara'da altı kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Özmen, "Çaykara'nın Ulucami Köyü'nde Muhammet Güven, Of'un Keler Köyü'nde ise Tuncay ve Mevlüde Sert halen kayıp. Bu vatandaşlarımızı arama çalışmaları uzman ekipler tarafından sürdürülüyor" dedi. Özmen, şunları kaydetti: Çaykara'dan Uzungöl'e ulaşım Atakent mevkiindeki servis yolundan sağlandı. Bu yoldan TIR ve büyük otobüslerin dışındaki tüm araçların ulaşımı sağlanıyor. Köy Hizmetleri ekipleri de kapalı köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarına devam ediyor."

  • TRABZON (A.A)

  • Darülaceze'de uygulamalı eğitim
    Türkiye'nin en büyük huzur ve bakım evi olma özelliği taşıyan Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, teorik eğitim veren kursların, pratik-uygulama eğitim alanı olmayı sürdürüyor. Bundan önce birçok ulusal ve uluslararası grubun pratik uygulamalar alanında eğitim aldığı kurumda, son olarak Maltepe Belediyesi'nin AB'nin finansman desteğiyle açtığı Hasta ve Çocuk Bakımı kurslarına katılan kursiyer öğrenciler uygulama eğitimi aldı. Yatak Yarası tedavisi, çocuk bakımı dahil birçok konuda eğitim alan öğrenciler, her biri 120 saatlik uygulama çalışmasına tabi tutuldu ve 45 işgünü uygulama eğitimi alan 105 kursiyer öğrenciden 85'i başarılı bulundu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • Eminönü'nde tarihi eser operasyonu
    İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Ekipleri Eminönü'nde bir işyerinde yaptıkları aramada paha biçilemeyen 8 amfore ele geçirdi. Mali Şube Ekipleri bir kişinin elinde tarihi değeri yüksek ve paha biliçilemeyen, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere ait olduğu sanılan eser bulunduğu ve piyasaya sürmeye hazırlandığı bilgisi üzerine işyerinde mahkeme kararıyla arama yaptı. İşyerinin deposunda yapılan aramada pişmiş topraktan yapılan ve zeytinyağı gibi sıvı maddeleri muhafazada kullanıldığı belirtilen 8 adet çeşitli ebatlarda amfora ele geçirildi. Olayla ilgili işyeri sahibi gözaltına alındı. Bu arada, amforaların dış yüzeyine midye yapıştığı görülürken, bir midyenin pişmiş topraktan yapılan bir kaba en az bin yıllık süreçte yapışabileceği ifade edildi. Polis yetkilileri, bu tür tarihi eserlerin Karadeniz ve Marmara gibi denizlerdeki batıklardan çıkarılabildiğine işaret ettiler.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Eskişehir'de feci kaza: 6 ölü
    Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Nufel Can yönetimindeki 10 ZL 164 plakalı kamyon, İnönü-Bozüyük Karayolu'nun 8. kilometresinde İsmail İnce idaresindeki 43 RF 725 plakalı otomobil ile İsmail Yıldırım'ın kullandığı 07 Y 3434 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Ayşe Ağartan (41), İlknur Ağartan (22), Semih İnce (4), Hesna İnce (44) ile Süheyla İnce (23) ve sürücü İsmail İnce olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada, 16 kişi de yaralandı. Yolcu otobüsünün şoförü İsmail Yıldırım, kazanın kamyon şoförünün dikkatsizliği sonucu meydana geldiğini iddia etti.



    5 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED