AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Her şey 'Gülbeyaz' için

Köyün âmâ kızı Gülbeyaz tarafından yanan tarladan kurtarılan Bahattin Taşkın, hayatını körinsanlara adadı. Taşkın'ın en büyük dileği 'Gülbeyaz'ın adını yaşatmak için bir göz kliniği açabilmek

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL
    Yanan bir tarlada köyün 'ama' kızı Gülbeyaz tarafından kurtarılan Bahattin Taşkın, bu olaydan sonra hayatını kör insanların tedavilerinin yapılmasına adadı. Kendi hayatını kurtaran Gülbeyaz'ın ama oluşundan dolayı kayalıklara düşerek feci bir şekilde ölmesini hafızasından atamayan Taşkın, diğer 'Gülbeyazlar' için bir şeyler yapmaya kendi kendine söz verdi. Kardeşinin de bir kaza sonucu görme fonksiyonlarını yitirdiği Taşkın, İstanbul'a yerleşerek Telekom Baş Müdürlüğü'nde kazma kürek sallayarak hayatını kazandı. Taşkın bu arada Körler Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun kurucuları arasında yer aldı. Mevcut derneklerin körlere katkısının yeterli olmadığını düşünen Taşkın, 2003 yılında kendi derneğini kurdu. Bahattin Taşkın, kurduğu Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği ile "Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam" kampanyası başlattı. Kadıköy'de bir handa kurulan dernek, 1 yılda 1 milyonun üzerinde okul öğrencisinden mahkumlara, işciden memura toplumun değişik kesimlerinin göz muayenesini gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Optik ve Optimetre Meslek Birliği'nin desteklerini alan dernek 2004-2005 çalışma döneminde Erzurum, İspir, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kocaeli, İstanbul, Kırklareli, Edirne il ve ilçeleri genelinde 2 bin 734 okulda 3 milyonun üzerinde öğrenciyi göz sağlığı taramasından geçirdi.

    200 milyara mobil araç aldı

    Yapılan yardımlara derneğin faaliyetlerini günden güne arttıran Bahattin Taşkın, Anadolu'da daha çok insana kolayca ulaşmak için bir "Mobil araç" gerekliliğini hissederek tam teşekküllü bir aracı derneğe kavuşturdu. 200 milyara mal olan aracı son sistem teşhis ve tedavi araçları ile donatılmasını sağlayan Dernek Başkanı Taşkın bu sayede 100 binin üzerinde kişinin göz muayenesini gerçekleştirdi. İleri düzey teşhis ve tedavi gerektiren bin 279 öğrenci çeşitli hastanelere yönlendirildi. Bunların çoğunun göz ameliyatı gerçekleştirildi ve on binlerce çocuğun göz sağlına kavuşturulmasına önayak olundu. Taşkın'ın körlere hizmetleri bununla da yetmedi. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanlığı ile anlaşan Taşkın, göz ameliyatına ihtiyacı olduğu belirlenen hastaların Erzincan, Sivas ve Haydarpaşa Gata Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerini sağladı.

    Başbakan'dan yardım istedi

    200 milyara göz sağlık tırı alan Taşkın, hayatını körlere adamasını sağlayan ama kız "Gülbeyaz"ın adını yaşatmak için bir sabit göz kliniği açmak için karar aldı. Bu uğurda evini satan ve kirada yaşamaya başlayan Taşkın, ülke genelinde 1 milyon yardım pulu kampanyasını başlattı. Bu güne kadar 330 milyar yardım toplayan Taşkın, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'a yazı yazarak pulların satılması konusunda yardım istedi.
    "Bir daha dünyaya gelirsem yine Gülbeyazlar için çalışırım" diyen Taşkın'ın en büyük dileği, göz kliniğinin kurulması. Taşkın bunu gerçekleştirirse vefa borcunu ödeyeceğini ifade ediyor.



  • 5 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED