AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
İstanbul esnafının yüzü F1 ile gülecek

İTO Başkanı Yalçıntaş, F1 için 60 bine yakın yabancının İstanbul'a gelerek en az 80-120 milyon dolar arasında harcama yapmalarının beklendiğini söyledi.

  • YAKUP KOCAMAN / İSTANBUL
    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geleneksel Perşembe Toplantısı'na konuk olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 pistinin yarışa hazır hale getirildiğini belirterek, 60 bine yakın yabancı F1 seyircisinin en az üç gün konaklayacağını ve 80-120 milyon dolar arasında harcama yapmalarının beklendiğini söyledi.

    İTO'nun F1 işi için yaptığı 150 milyon dolar civarındaki harcama, neredeyse ilk turda kendini amorti edecek.

    MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat'ın açılışını yaptığı toplantıda konuşan Yalçıntaş, son Almanya ve Rusya seyahatleri sırasında yaptığı anlaşma ve protokollerle ilgili bilgiler verdi.

    İTO, sinek krizini çözmek için Rusya ile terminal kuracak

    Rusya'ya ihracatta yaşanan böcek krizini aşmak için harakete geçtiklerini dile getiren İTO Başkanı Yalçıntaş, önceki gün sona eren Rusya seyahati sırasında Rus Gümrük yetkilileri ile 'terminal' ve 'yeşil koridor' projeleri konusunda ön protokol imzaladıklarını bildirdi. Yalçıntaş, Türkiye'deki terminalde daimi olarak çalışacak Rus yetkililerin onay vermediği ürünlerin ise en azından Rus gümrüğüne gitmekten kurtulacağını belirtti.

    Hannover Sanayi Fuarı'nın 2007'deki ortak ülkesi Türkiye

    İTO Başkanı Yalçıntaş, MÜSİAD Genel Merkezi'ndeki konuşmasında dünyaca ünlü Hannover Sanayi Fuarı'nın 2007'deki özel ortak ülkesinin Türkiye olması için fuarı düzenleyen kurumlarla ön anlaşma imzaladıklarını buna göre 2007'deki fuarın açılışını Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı'nın beraber yapacaklarını ve o yıl Almanya'da Türk ekonomisinin konuşulacağını kaydetti.

    Yalçıntaş ayrıca, İstanbul Yeşilköy'de İTO'ya ait 100 bin dönümlük Dünya Ticaret Merkezi'ni de dünyanın en büyük fuar alanlarından biri yapabilmek için Alman fuar şirketi Messe AG ile ön anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

    Uluslararası yatırımcılar F1 pistinin çevresine golf sahası ve otel yapacak

    Formula 1 pistine ev sahipliği yapan Akfırat beldesi yabancı turizm yatırımcılarının gözdesi olacak. Uluslararası büyük yatırımcıların F1 pisti çevresinde büyük oteller ve golf sahaları yapmak için yer gösterilmesi onusunda İTO'ya danıştıklarını da açıklayan Yalçıntaş, Akfırat beldesinin bir dünya beldesi haline geldiğini kaydetti. Bu konu ile ilgili olarak Akfırat Belediye Başkanı'nı aradığını belirten Yalçıntaş, bugünlerde en mutlu başkanlardan birinin o olduğunu söyledi.

    İstanbul ilk 10 seyahat destinasyonu arasında

    İstanbul'un, ABD'de yayınlanan Travel and Leisure dergisinin yaptığı ilk 10 seyahat destinasyonu sıralamasında 7. sırada, Avrupa'nın ilk 10 seyahat destinasyonu sıralamasında ise 3. sırada yer aldığı bildirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'de yayınlanan Travel and Leisure dergisinin yaptığı Avrupa'da en iyi 10 otel sıralamasında İstanbul Four Seasons Oteli 2'inci, Çırağan Kempinski ise 7. sırada yer aldı.

    Derginin ilk 10 seyahat destinasyonu sıralamasında İstanbul, Newyork'un hemen arkasından 7. sırada yer alırken Avrupa sıralamasında ise 3. sıraya çıktı. Bunun yanı sıra, yüksek tirajlı Conde Nast Traveler dergisinin Ağustos sayısında Türkiye'ye 11 sayfalık yer ayrıldığı, California bölgesinde yayınlanan ALO dergisinin ise Türkiye hakkında 8 sayfalık yayın yaptığı ifade edildi.



  • 5 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED