AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Aktuğ ya güven tazelemeli ya da istifa etmeli

Trabzonspor'un kasaba takımı hüviyetindeki Rum ekibi Anorthosis Famagusta'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etmesinin baş sorumluları kulüp başkanı Atay Aktuğ ve yönetim kuruludur. Aktuğ ve ekibi geçen sezonda uyguladığı transfer hatasını bu sezonda da uygulayınca Karadeniz ekibi son iki yılda 20 milyon İsviçre frangdan mahrum edilmiştir. İzleme komitesi üyelerini 6-7 ay Brezilya, Latin Amerika ülkeleri ve Avrupalarda dolaştıran Trabzonspor Yönetim Kurulu, yabancı transferinde çok geç kalmıştır. Şampiyonlar Ligi'ne bir hafta kala Brezilyalı iki futbolcu getirilmiş.. Famagusta ile oynanan ilk maç öncesinde ise Çek forvet Thomas Jun transfer edilmiş. Thomas'ın transferi üç saat önce gerçekleşse bu futbolcunun ismi UEFA'ya bildirilecek ve rövanş maçında büyük bir ihtimalle ile yer alacaktı. Bu bir yöneticilik basiretsizliğidir.

Atay Aktuğ, futbolun içersinde gelen bir spor adamadır. Ama iyi bir yönetici olmamıştır. Çünkü bunun örnekleri vardır. Biri yönettiği partisinin başkanlığı diğeri ise Trabzon Belediye Başkanlığı döneminidir. Trabzonspor, sezon biter bitmez, Polonya'dan biri kaleci olmak üzere defans ve forvet oyuncusu ile anlaşmış. Ancak, daha sonra Brezilya serüvenlerinin ortaya çıkarılmasında etkili ve yetkili kişi bizzat Atay Aktuğ olmuştur. Aktuğ böylece yönetim içersindeki yönetici dengelerininin de bozulmasını sebebiyet vermiştir. Asbaşkan Ömer Sarı, başkan yardımcısı Metin Akbaşoğlu ile diğer başkan yardımcısı Murat Bozoğlu'nun arası açılmıştır.

Ligde 34 oynayıp ya birinci ya da ikinci olarak şampiyonlar ligi kapısına geleceksiniz. Ama iki sezonda zaten kapıdasınız. İyi bir transfer politikasıyla bu kapıdan içeri girmek daha kolay değil mi? Trabzonspor, Bolu Gerede kampına 16 futbolcu ile gitmiştir.

İyi çalışamamıştır. Keza, İşviçre'de de öyle. Bunun sorumlusu galiba ne biz medya mensuplarıdır ne de Avni Aker'de takımlarının elenmesini gözyaşlarıyla izleyen Trabzonsporlu taraftarlar ve Famagusta'nın tur sevinçini televizyonlardan izleyen gurbetteki Trabzonsporlulardır.

Sayın Aktuğ, artık ayakta durmanın hesabını yapma. Bu düşünce tarzıyla Trabzonspor'u yöneterek başarılı olmasının mümkün değildir. Ya güven tazelemelisiniz ya da daha başarısızlıklar yaşamamak için istifa etmelisiniz.

Bu çağrı, Trabzonspor'un bir maçlık serüveni için yapılmamıştır. İki yıl içersinde yöneticilik bazında yapılan büyük hatalar sebebiyle ileriye sürülmüştür..


5 Ağustos 2005
Cuma
 
KAMİL ANAHAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED