AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Chirac, sözünü tutmadı

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın sözlerinden üzüntü duyduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "17 Aralık'ta tebrik için aradığımda bana telefonda, 'Bu bir siyasi tanıma değildir' demişti" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacgues Chirac'ın sözlerinden "üzüntü" duyduğunu bildirdi. Erdoğan, "17 Aralık'ta tebrik için aradığımda bana telefonda söylediği şudur; onu da burada açıklıyorum, 'Bu bir siyasi tanıma değildir' demişti" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ATA ile saat 12.20'de İstanbul'a hareket etti. Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Vali Yardımcısı Hayati Soylu, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve diğer ilgililer uğurladı. Erdoğan, İstanbul'a hareketinden önce gazetecilerin soruları üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Jacgues Chirac'ın, Fransa Başbakanı Dominigue de Villepin'in sözlerine destek niteliği taşıyan "Birliğin üyelerinden birini tanımayan bir ülke ile müzakerelerin açılmasının düşünülemeyeceği" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Yeni şart sözkonusu olamaz

3 Ekim müzakere süreci ile ilgili olarak Türkiye'nin herhangi bir yeni şart düşünmesi ve konuşmasının söz konusu olmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Müzakere süreci ile ilgili karar 17 Aralık'ta verilmiştir ve bunun dışında herhangi bir başka şart söz konusu değildir. Nitekim bizim için olması gereken diğer 10 ülke ile alakalı Gümrük Birliği'ne yönelik bir teşmil olabilir. Bunu da zaten Türkiye olarak ek protokolle yerine getirmiş vaziyetteyiz.

Fransa Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama, Sayın Chirac'ın yaptığı açıklama ki ona üzgünüm onu da söyleyeyim. 17 Aralık'ta tebrik için aradığında bana telefonda söylediği de şudur; onu da burada açıklıyorum. 'Bu bir siyasi tanıma değildir, ben de dönem başkanına katılıyorum, Sayın Schröder'e katılıyorum, Sayın Barosso'ya katılıyorum' demişti. Ama şimdi ise maalesef bu tür bazı açıklamalar yapılıyor, gerçekten bunlar üzücü. Böyle olsun istemeyiz."

Müzakereyi düşünüyoruz

Türkiye'nin bundan sonra 3 Ekim için hazırlıklarını yaptığını, uzmanların karşılıklı çalışmalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, 1-2 Eylül tarihlerinde yapılması beklenen Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın süreci daha da hızlandıracağını düşündüğünü bildirdi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın da çalışmalarını Avrupa'da sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Böylece de 3 Ekim de müzakerelere başlamış olacağız. Biz müzakereden başka bir şey düşünmüyoruz" dedi.

  • ANKARA (A.A)

    Erdoğan, Ekinlik Adası'nda stres atacak

  • ERHAN SEVEN / ANKARA
    Başbakan Erdoğan yoğun çalışma temposunun ardından, yaklaşık bir haftalık tatil yapmayı planlıyor. YAŞ toplantılarına bizzat katılan Erdoğan, bugün Ekinlik Adası'na giderek yaklaşık bir hafta tatil yapacak. Başbakan Erdoğan'ın Ekinlik Adası'nda Ramsey firmasının sahibi işadamı Remzi Gür ile birlikte tatil yapacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta yapılmayan Bakanlar Kurulu'nun önümüzdeki pazartesi günü de toplanmayacağı ve Başbakan'ın 11 Ağustos'ta yaklaşık 10 bin sporcunun katılacağı ve 10 gün sürecek olan Dünya Üniversite Oyunları'nın açılışını yapmak üzere İzmir'e gideceği öğrenildi.



  • 5 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED