AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Yeni kapı açılacak mı?

DÜNYA Kupası'ndaki üçüncülüğümüzün mirasını yemekle meşgulüz. Mirastaki pay azalırken, UEFA Kupası'nda mücadele edecek takım sayımızda da azalma oldu. Bu durumdan mutlu olmamız mümkün değil. Ancak, Fair Play klasmanında Türkiye 18'inci sıradaki yerini koruyor. Mevcut puanımızın üzerine 8 puan kattığımızda, UEFA Kupası'nda 3 takımla müsabakalara katılmamız söz konusu... Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takımlarımız Fair Play konusunda çok dikkatli olmalı. Bunun içinde, UEFA Kupası maçlarında futbolcularımız centilmenlik dışı davranışlardan sakınmalı. Sadece futbolcularımız değil, teknik adamlarımızın olumlu tavırları da puanımızın yükselmesini sağlayacak. Benden duyurması...

Kapıdaki tehlike

Ankaragücü, son üç sezon, "gariplikler" içinde.. Ne doğru dürüst bir transfer, ne de iyi bir yönetimi var.. Bunlar Ankaragücü'nün yıllardır "hasret" kaldığı unsurlar. Sadece günü kurtarmak için "çalışılıyor" havasında bir görüntüleri var.

Ancak...

Ankaraspor ve Gençlerbirliği için bu durum hiç de öyle değil.

Takıma takviye yapmak için, büyük paralar düşünülmeden, yapılan "iyi transferler" ve "başarıyı" yakalamanın yollarını arayan kulüp yönetimleri de var.. Bu iki takımın geçen haftaki derby maçını izlerken, tribün "fukarası" olduklarını bir kez daha gördüm.

Transferde ve sonuçlarda "büyük" olmak için her türlü fedakarlığı yapan Ankaraspor ve Gençlerbirliği takımlarının maçını izlemek isteyenlerin rakamı sadece ve sadece 3200 kişi idi.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın elinden, 800 milyar ödeyerek Ersen'i kadrosuna alan Ankaraspor'un Gençlerbirliği maçını 3200 biletli seyirci izlemesini yadırgadım..

Oysa...

Bu iki takım "iyi bir ekip" olabilmek için transfer mevsiminde istedikleri futbolcuyu kadrolarına almışlardı. Takımlar ilk iki haftada iyiye yakın futbol da oynamışlardı.

Ama görünen o ki, bu takımların tribün "fukarası" olmaları kaçınılmazdı... Nedense, Ankaralılar Ankaraspor ve Gençlerbirliği'ne sahip çıkmıyor. O zaman, kimse "Süper Ligde Adana ve İzmir'den neden takım yok" diye ortaya çıkmasın. Zamanında Adanalılar ve İzmirliler takımlarını yalnız bıraktıkları için, bu duruma düştüler.

Acaba, "sıra Ankara'ya mı geldi" diye bir sorunun gündeme gelmemesi için, Ankaralıların takımlarına sahip çıkması konusunda son kez uyarıyorum. Zira, yarın çok geç olabilir...

Uzun boylu mankenler

Fenerbahçe'nin "Atom karıncası" Serkan, bildiğiniz gibi, Gençlerbirliği'nden yetişip, Fenerbahçe formasını giyiyor.

Serkan, şimdilerde bir taraftan takımının formasını giyerken, diğer taraftan da İngilizce öğrenmek için çırpınıp, duruyor.

Gelişimini sağlamak için İngilizce eğitimine önem Serkan'ın en büyük sıkıntısı, uzun boylu mankenlerin telefonla onu sık sık rahatsız etmesi..

Annesi ile bu konuyu paylaşan Serkan, problemine de çözüm bulmuş.

Serkan, hemen hemen üç günde bir, telefon numarasını sık sık değiştirmek zorunda kalıyormuş.

Lider Beşiktaş

Biliyorum, daha ligin başındayız. Bana "Beşiktaş'ın Liderliğini de nereden çıkarttın" diye sorabilirsiniz.

Onun da cevabını hemen vereyim. Alın elinize kalem ve kağıdı, Süper Lig'de görev yapan teknik adamların listesini çıkartın..

Sonuçta, 18 takımlı Süper Lig'de 5 teknik adamın, zamanında Beşiktaş formasını giydiğini göreceksiniz. "Onlar kim" derseniz, onunda cevabını hemen vereyim... Gençlerbirliği: Ziya Doğan, Ankaraspor: Samet Aybaba, Beşiktaş: Rıza Çalımbay, Malatyaspor: Feyyaz Uçar, Kayserispor: Ertuğrul Sağlam...

ANLAYANA

Taşlar değil, yapılan işler anıtları oluşturur.
J.LOTHORPMOLEY


19 Ağustos 2005
Cuma
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED