T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hüznün adı ‘Deniz’

CHP’li Hüseyin Bayındır’ın tek çocuğu Deniz dün sabah hayatını kaybetti. Acılı babanın beyin tümörü hastalığına yakalanan oğlunu kurtarmak için verdiği mücadele ise hafızalardan silinmedi

Biricik evladıydı, umuduydu. Denizleri aşıp, hastalıkları yenip gelecekti. Eline yine bağlamasını alıp, “Denizleri aşta gel kurbanın olam” diyecekti. Deniz’in annesi, babası, sevenleri hep bu duyguyla yaşadı. Ölümle yaşam arasında aylarca gidip geldiler. Bazen umutları yeşerdi, kimi zaman evlat acısına çok yaklaştılar...

Biricik evladı, Deniz’inin kanser olduğunu öğrendiğinde dünya başına yıkıldı Hüseyin Bayındır’ın... Dünyaca ünlü beyin cerrahımız Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e iki kez ameliyat ettirdi Deniz’ini ama ‘Kurtuldu, hastalığı yendi’ haberini alamadı. Pes etmedi. Bu kez kök hücre nakli için İsrail’e götürdü. Canını, kanını verdiği Deniz’e hücrelerini de verdi ama yetmedi. Dün 08.19’da Bayındır ailesi acılı haberi aldı.

DENİZ HAYATINI KAYBETTİ

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır’ın tek çocuğu Deniz Bayındır dün sabah saat 08.19’da hayatını kaybetti. Vefat haberi Bayındır ailesini ve bu aileyi tanıyanları yasa boğdu. Deniz Bayındır’ın cenazesi bugün saat 07.00’de Bayındır Hastanesi’nden alındıktan sonra Kırşehir’in Karacalı Köyü’ne götürülecek. Deniz’in cenazesi, Cacabey Camii’nde öğle namazından sonra aile mezarlığına defnedilecek.

‘ÇOK TATLI BİR ÇOCUKTU’

Bayındır Hastanesi’nde gazetecilere bir açıklama yapan CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır’ın kardeşi Bayram Bayındır, ailece çok büyük acı yaşadıklarını söyledi. Amca Bayram Bayındır, “Deniz henüz çok küçük bir yaştaydı, çok tatlıydı. Ailece çok üzgünüz” diye konuştu.

‘ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR’

İki yıl önce oğlunu trafik kazasında kaybeden CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Bayındır ailesine başsağlığı diledikten sonra gözyaşları içinde hastaneden ayrıldı. Seyhan, evlat acısının çok büyük bir acı olduğunu ifade ederek, “En şanslı kişiler evlat acısını yaşamayanlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gerçekten çok üzgünüm, bununla yaşamak çok zor. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

‘ÇOK HASSASLAŞMIŞTI’

Hüseyin Bayındır, Deniz’in beyin tümörü rahatsızlığını duyduktan sonra çok hassaslaşmıştı. Bayındır, bundan önce katıldığı birkaç programda oğluyla ilgili bir konu açıldığında duygulandığı görülüyordu. Bayındır’ın bu duygulu hali, TBMM’nin ilk Milli Egemenlik Onur Ödülü’nü oğlunun doktoru Prof. Yaşargil’e verirken gözyaşlarına boğulmasıyla kamuoyuna yansımıştı. Meclis Başkanı Bülent Arınç ödül töreninde bir jest yaparak, Gazi Yaşargil’e ödülünü Hüseyin Bayındır’ın vermesini istemişti. Yaşargil’e verdiği destekten dolayı teşşekkür eden Bayındır, kısa konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamamış, törene katılanlara da duygu dolu anlar yaşatmıştı.

Yakışıklı ve neşeli hatırlanmak istedi

Acılı baba Hüseyin Bayındır, oğluyla ilgili bir hatırasını şöyle anlatmıştı: “Deniz, Türkiye’deki ikinci ameliyatı sonrasında arkadaşlarıyla yüz yüze görüşmedi. Aslında o arkadaşlarını, arkadaşları da onu çok seviyor. Arkadaşları kendi aralarında gruplar kurmuşlar ve hâlâ her gün hastaneye gelip durumunu soruyorlar. Oğlum, tedavide oluşan deformasyon ve saçlarının dökülmesi nedeniyle bu haliyle görünmek istemediğini söylüyordu. Neşeli ve yakışıklı haliyle hatırlamalarını istedi hep.”

  • BEHÇET GÜNGÖR/ ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi