T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Nermin Erbakan dualarla anıldı

Anadolu Genclik Vakfı, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın vefat eden eşi Hatice Nermin Erbakan için anma töreni düzenlendi. Törene Necmettin Erbakan, SP Genel Baskan Vekili Recai Kutan, Erbakan ailesi ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede Dünya Kuran-ı Kerim okuma şampiyonları Kerim Mansuri, Muhammed Said Tusi ve Abdurrahman Sadien Kuran-i Kerim okudu.


Işıkgöz, AIDS Günü’nde unutuldu

Şanlıurfa’da, Kızılay Kan Merkezi’nden, 1996 yılında test edilmeden verilen kandan AIDS’e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz’ü, “Dünya AIDS Günü”nde hatırlayan olmadı. Işıkgöz’ün eşi Sedat Işıkgöz, yaptığı açıklamada, söz konusu olayı anımsatarak, o tarihten bu yana yaşantılarının “altüst” olduğunu söyledi. Yaşadıkları köyden göç etmek zorunda kaldıklarını ve kızının ölmesinin ardından eşi ve oğlu İbrahim ile birlikte yalnızlığa itildiklerini belirten Işıkgöz, şöyle konuştu: “Son birkaç aydır eşimin sağlığı tamamen bozuldu. Bir süre önce Ankara Numune Hastanesi’nde 10 gün tedavi gördü, ancak sağlık durumunda değişiklik olmadı.”


Beş gazeteci hakkında Ermeni Konfransı davası

İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları konulu konferansı erteleyen mahkemenin kararına ilişkin yazıları nedeniyle beş gazeteci hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “devletin yargı organlarını aşağılama” iddiasıyla dava açıldı. Bağcılar Cumhuriyet Savcısı, Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesi avukat ile bir grup avukatta yapılan suç duyurusu üzerine gazeteciler Hasan Kaya Cemal, Mehmet İsmet Berkan, Mehmet Murat Kadri Belge, Haluk Şahin ve Erol Katırcıoğlu hakkında soruşturmayı tamamlayıp dava açtı. Gazetecilerin TCK’nın 288. ve 301/2. maddeleri uyarınca 6 ay ile 10 yıl arası hapsi isteniyor.

  • İSTANBUL


    Çakıcı: Karıma, polise ve hakime yalan söylerim

    Tekirdağ Kapalı Cezaevi’nde kalan Alaattin Çakıcı, TBMM Lojman Cinayetini Araştırma Komisyonu’na 14 yıl önce işleen Mustafa Güngör cinayetiyle ilgili ifade verirken, “Sadece karıma, polise ve hakime yalan söylerim. Onun dışında yalan söyleyen namerttir” dedi. Lojman cinayetiyle ilgisi olmadığını belirten Çakıcı, yakalanmasından sorumlu tuttuğu eski başbakan Mesut Yılmaz’ı ve bugünkü olaylardan dolayı da İçişleri Bakanı Aksu’yu suçladı. Çakıcı, komisyon üyelerinden de terör örgütü elebaşı Öcalan’ın kendi hücresine gönderilmesini de istedi.

  • ASLIHAN A. KARATAŞ / ANKARA


    Şemdin Sakık: PKK, Öcalan’ın çiftliği gibiydi

    Terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey sorumlularından Şemdin Sakık, mahkemede yaptığı savunmada, “PKK, Abdullah Öcalan’ın ailesi, çiftliği, aşireti, çetesi, tarikatı ve mafya şebekesiydi” dedi. Pişmanlık kanunundan yararlanmak amacıyla yaptığı başvurunun değerlendirilmesi amacıyla Diyarbakır 4 No’lu Ağır Ceza’da duruşmada Sakık savunmasında şu ifadelere yer verdi: “Şefimizin ikinci, üçüncü adamları yoktu. İkinci adamları yerine soytarıları, hizmetçileri ve dalkavukları vardı. Gelmiş geçmiş örgüt başları arasında en çok arkadaşını öldürten adam unvanı Öcalan’a aittir. Bunların yaklaşık otuz tanesinin dramını Apo isimli kitabımda yazdım.”

  • DİYARBAKIR


    CHP’li Nurettin Sözen: Başkanın eşi de tifo olmuş

    CHP Sivas milletvekili Nurettin Sözen, suyu kaynatmadan içtiğini söyleyen Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın eşinin tifo olduğunu öğrendiklerini söyledi. Malatya’daki ishal vakalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Sözen, Başkan Akın’ın bilimsel olmayan gerekçelerle şebeke suyunun temiz olduğunu ispatlamaya çalıştığını iddia ederek, “Suyu kaynatmadan içtiğini söyleyen Başkan Akın’ın eşinin tifo olduğunu öğrendik. Kendisine şifa diliyoruz” dedi. Bu arada çocuğunun ishal olduğunu ileri süren Mustafa Berk adlı esnaf, Başkan Akın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


    BOTAŞ’ın eski müdürüne dava

    Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı hakkında, Reşit Kemal Kılıç’ın Bakü-Tiflis-Ceyhan Proje Direktörlüğü Savunma Sekreterliği’ne atanmasında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Abdullah Ayhan Şan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, Bildacı ve atamaya ilişkin belgeleri hazırlayan Naime Işık hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

  • ANKARA


    Kaymakam adayı sözlüden kurtuldu

    Danıştay, kaymakam adaylarına sözlü sınav yapılmasını öngören yönetmelik hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Alınan bilgiye göre, Ünal Koç adlı kişi 16 Ekim 2004 tarihinde yapılan kaymakam adaylığı yazılı sınavını kazanmasının ardından, 5 Ocak 2005’te yapılan sözlü sınavda başarısız sayıldı. Koç, bunun üzerine Danıştay’da dava açtı. Davalı İçişleri Bakanlığı’ndan savunma geldikten sonra yürütmenin durdurulması istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, davacının kaymakam adaylığı sözlü sınavında başarısız sayılmasına ilişkin işlem ile dava konusu yönetmelik hükümlerinin yürütmesini 2’ye karşı 3 üyenin oyuyla durdurdu.

  • ANKARA


    Sayıştay havadan kazanca izin vermedi

    Sayıştay; sempozyum, panel ve konferans için yurt dışına giden, ancak yol ve ikamet giderleri yabancı kuruluşlar tarafından karşılanan memurlara ayrıca devlet bütçesinden gündelik verilmeyeceğini kararlaştırdı. Bu konu ile yapılan bir başvuruyu karara bağlayan Sayıştay 3. Dairesi, Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından bundan 3 yıl önce Giessen kentinde yapılan konferansa giden Sağlık Bakanlığı’nda bir genel müdür yardımcısına yapılan ödemeyi haksız buldu. Adı geçen genel müdür yardımcısının, gidiş-dönüş ve Almanya giderlerinin ilgili proje kapsamında söz konusu vakıf tarafından karşılandığının anlaşıldığını belirten 3. Daire, yapılan fazla ödemenin iade edilmesini hükme bağladı.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    Yorum davası açılabilecek

    Avrupa Birliği’ne uyum için çıkarılan Ceza Muhakemeleri Kanunu ile hazırlıkları tamamlanan Hukuk Muhakemeleri Usül Kanunu’nun ardından hükümetin gündemine İdari Yargılama Usül Kanunu (İYUK) geldi. Bakanlar Kurulu’nda ele alınan taslakta yorum davası ibaresine de yer verildi. Adliye mahkemelerinde bakılmakta olan bir davada, bu dava ile ilgili idari bir işlemin anlam, kapsam ve geçerliliğinin belirlenmesi hususunda çıkacak uyuşmazlıkların çözümlenmesi için mahkeme kararı üzerine ìyorum davalarıî açılacak. Yorum davaları idari dava türleri kapsamına girecek.

  • ERHAN SEVEN/ANKARA


    Kırmızı pasaporta kontenjan sınırı var

    Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yeşil pasaportluların sayısının azaltılması amacıyla hazırlanan, ancak Meclis’te kapsamı genişletilen pasaport kanunu değişikliğine farklı yorum getirdi. Bakan Çiçek, İçişleri Komisyonu’nda yaşanan ve yeşil pasaportluların sayısını azaltacağına arttıran tasarının görüşmelerinde yaşanan kırmızı-yeşil pasaport tartışması hatırlatılınca, “Zaten pasaportunun rengi ne olursa olsun ister kırmızı ister turuncu her yere giremiyorsun, İngiltere’ye giderken vize almak zorundasın. Zaten kimi yerlerde kırmızı pasaportlara da kontenjan sınırı konuluyor. Mesela deniliyor ki 40 tane kırmızı pasaportlu olsun, o zaman 70-80 kişi varsa onda da sınırlamaya gidiliyor” yorumunu yaptı.

  • ANKARA (ANKA)


    Atatürk’ün adını zorla mı koyalım?

    ÖSYM Başkanı Yarımağan, geçen Pazar günü yapılan Öğretmen Kariyer Sınavı’nda “sorularda Atatürk’ün adının geçmediği” yolundaki haberler üzerine de, “O sorular Atatürk’ün adının geçmesini gerektirecek sorular değil. Hatta hocalar, ‘Atatürk adı geçsin diye zorlama mı yapalım’ dediler. Bakanlığın ve bizim kusurumuz yok” dedi. Yarımağan, Adalet Bakanlığı’na 400 kişi atanmasına ilişkin sınav talebi geldiğini de bildirdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi